Pongrác
11 °C
27 °C

A címvédő csapata is indulni fog a Tour de Hongrie-n

2020.05.24. 13:55 Módosítva: 2020.05.24. 17:34

A tavalyi győztes Krists Neilands csapata, az Israel Start-Up Nation az első World Tour-csapat, amelyik bejelentette, hogy indul az új időpontra helyezett magyar körversenyen, a Tour de Hongrie-n. A megváltozott versenynaptárukat a Facebook-oldalukon tették közzé, kevesebb mint négy hónap alatt 42 versenyen fognak indulni, augusztus 29. és szeptember 2. között Magyarországon is.

Az Israel Start-Up Nation a megszűnt orosz csapat, a Katusha licencét vette át, és az idei szezontól versenyeznek a legmagasabb szinten, olyan bringásokkal a soraikban, mint a Tour de France összetett hatodik Dan Martin, a 11 Tour-szakaszt nyerő Andé Greipel és a 2019-es Tour de Hongrie győztese, a lett Krists Neilands. A csapat azt is írta, hogy a tervek szerint Martin és Greipel a magyar versennyel egy napon kezdődő Tour de France-on fog majd indulni.

Úgy tűnik, a világ lassan visszatér a járvány előtti állapota, természetesen néhány korlátozó szabály betartása mellett, annak érdekében, hogy versenyzőink és a személyzet egészségét megóvjuk. Biztosíthatom a szurkolóinkat, hogy a csapat készen fog állni a szezon folytatására”írta a csapat társtulajdonosa, Sylvan Adams.

A Tour de Hongrie-t érintő másik hír, hogy a Tour of Denmark szervezői bejelentették, hogy szeptember 1. és 5. között mégsem tudják megrendezni a dán körversenyt, írja az Inside The Games szakportál.

A szervezők megerősítették a verseny törlését, amelyet először augusztus 11. és 15. között rendeztek volna, később pedig a Tour de Hongrie-val került egy időpontba. A Dán Kerékpáros Szövetség elnöke, Martin Elleberg szerint az egészségügyi kockázatok és a kormány korlátozásai miatt döntöttek így.