Hermina
15 °C
27 °C

Tour de France-győztes bringás is indulhat a magyar körversenyen

2020.06.26. 11:51

A világbajnok Mads Pedersen és a négyszeres Grand Tour-győztes Vincenzo Nibali csapata, a Trek-Segafredo indul az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen, írja az MTI.

Az amerikai licenc alatt versenyző World Tour-csapat az eredeti, májusi időpontban is rajthoz állt volna a magyar körversenyen, és a szervezők pénteki bejelentése szerint ott lesz a koronavírus-járvány miatt elhalasztott, augusztus 29. és szeptember 2. között rendezett Tour de Hongrie-n.

A dán világbajnok várhatóan a szintén augusztus 29-én kezdődő Tour de France-on indul majd, de a 2014-es Tour győztese, Vincenzo Nibali idén az október 3-án kezdődő Giro d'Italián akar nyerni, így akár a magyar körverseny is illeszkedhet a versenyprogramjába, írja a szervezők közleménye.

A Trek-Segafredo keretének tagja még a tavaly a Kometa Cycling Team színeiben az összetettben hatodik spanyol Juan Pedro López, és az olasz Matteo Moschetti is, aki 2018-ban szakaszt nyert a Tour de Hongrie-n a Kometa csapatában.

Korábban már hivatalos lett, hogy a holland  World Tour-csapat Jumbo-Visma, és az izraeli Israel-StartUp is indul a magyar körversenyen, akárcsak a prokontinentális olasz Androni Giocattoli-Sidermec, a spanyol Kometa-Xstra, a szlovén Adria-Mobil és a csíkszeredai Team Novák.

A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő, 2.1-es kategóriájú 41. Tour de Hongrie-n a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. A szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát, amihez legalább tizennégy World Tour- és prokontinentális együttesnek kell rajthoz állnia.