Peák Barnabással indul a Tour de Hongrie-n az ausztrál sztárcsapat

2020.07.03. 14:16

Peák Barnabás csapata, a Mitchelton-Scott is indul az augusztus 29-én kezdődő magyar országúti kerékpáros körversenyen, a Tour de Hongrie-n. A verseny szervezői közleményben jelentették be, hogy a Jumbo-Visma és a Trek-Segafredo után újabb World Tour-csapattal bővült az induló csapatok listája.

Az ausztrál csapat sportigázgatója, Matt White megerősítette, hogy a magyar bringás is indulni fog versenyen, amelyen 2017-ben az összetett második helyén végzett. White elismerően beszélt a 21 éves versenyző sokoldalúságáról, amelyre a versenyen is építeni akarnak majd. A Mitchelton-Scott a kerékpársport egyik legsikeresebb csapata, tavaly 35 győzelmet szereztek, 2018-ban pedig a Vuelta España háromhetes körversenyt is megnyerték Simon Yatesszel. 

A Tour de Hongrie szervezőinek célja, hogy a verseny 2021-ben bekerüljön a Pro Series versenysorozatba. Ennek egyik feltétele, hogy idén legalább három World Tour és legalább tizenegy World Team vagy Pro Team besorolású csapatnak kell részt vennie az idei versenyen.

Korábban az is biztossá vált, hogy az Alpecin-Fenix csapat is indul a magyar körversenyen. Ebben a csapatban teker a háromszoros cyclocross-világbajnok, Mathieu van der Poel is, de a holland bringás valószínűleg a Tour de Hongrie-val egy napon kezdődő Tour de France-on fog majd indulni. A romániai bejegyzésű és olasz hátterű Giotti-Victoria-Palomar csapat tagjaként Filutás Viktor is ott lesz a Tour de Hongrie mezőnyében.

A 41. Tour de Hongrie programja:

  1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
  2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
  3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
  4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
  5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km