Az ötödik sztárcsapat is bejelentette indulását a Tour de Hongrie-n

2020.07.17. 09:19

Az idei magyar kerékpáros körversenyen, a Tour de Hongrie-n a lengyel World Team, a CCC Team is indulni fog, írja a szervezők közleménye. A lengyel csapat versenyzője Valter Attila, aki a tavalyi magyar versenyen harmadik lett, és a szervezők szerint könnyen elképzelhető, hogy idén is rajthoz áll.

A másik magyar World Tour-versenyző, Peák Barnabás csapata, a Mitchelton-Scott is jelezte, a magyar bringással a soraikban érkeznek a versenyre.

A CCC csapat korábban már bejelentette, hogy indulnak a májusi magyar körversenyen, de a koronavírus-járvány miatt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) átrajzolta az idei versenynaptárt, amelyben így összetorlódtak a Grand Tourok és a World Tour más versenyei. A Tour de Hongrie például a Tour de France-szal egy napon, augusztus 29-én rajtol majd. Emiatt nagy a valószínűsége annak, hogy ha Valter nem a francia körversenyen induló keretükbe kerül be, akkor jó eséllyel a Tour de Hongrie-n fog részt venni. A magyar verseny útvonala kedvezhet is a hegyimenő Valternek, az utolsó szakaszon kétszer is meg kell mászni a Kékest.

A Tour de Hongrie szervezői korábban már tizennégy csapat érkezését hivatalosan is bejelentették, eszerint az új időpontra tervezett versenyen indul az izraeli Israel Start-Up Nation (World Team), a holland Jumbo-Visma (World Team), az amerikai Trek-Segafredo (World Team), az ausztrál Mitchelton-Scott (World Team), az olasz Androni Giocattoli-Sidermec (Pro Team), a belga Alpecin-Fenix (Pro Team), az amerikai Team Novo Nordisk (Pro Team), az olasz Vini Zabu-KTM (Pro Team), a belga Bingoal-Wallonie Bruxelles (Pro Team), a norvég Uno-X Pro Cycling Team (Pro Team), a spanyol Kometa-Xstra (Continental Team), a szlovén Adria-Mobil (Continental Team), a csíkszeredai Team Novák (Continental Team) és a román Giotti Victoria Palomar (Continental Team) is.

A szervezők azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a verseny 2021-ben bekerüljön a Pro Series nevű sorozatba. Ennek egyik feltétele, hogy legalább három World Team, és legalább tizenegy World Team vagy Pro Team besorolású csapatnak kell részt vennie az idei Tour de Hongrie-n.

A 41. Tour de Hongrie programja:

  1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom–Esztergom, 118 km
  2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen–Hajdúszoboszló, 158 km
  3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag–Nyíregyháza, 182 km
  4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak–Kazincbarcika, 180 km
  5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc–Gyöngyös–Kékestető, 188 km