Akár nézők nélkül is rendezhetnek szakaszokat a Tour de Hongrie-n

2020.07.22. 09:38

Az augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie szervezői arra is felkészültek, hogy a koronavírus-járvány miatt egyes szakaszokon korlátozásokat vezessenek be. 

„Normális körülmények között zajló versenyt tervezünk, de fel kell készülnünk olyan eshetőségre is, hogy korlátozó intézkedések közepette kell dolgoznunk” – idézi Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét a közlemény. 

A közlemény szerint egyes helyszínek, mint például a rajt és célterületek, egyes szurkolói pontok szükséges esetben elzárhatóak a nézők elől. Dolgoznak a nézőket is érintő megoldásokon, mint például egyes nézői területek vagy hegyi szakaszok lezárása, amelyeket szükség esetén életbe léptethetnek.

A versenyt kísérő orvosi, mentős stáb mellett külön hangsúlyt kapnak a járványügyi intézkedések. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ezzel kapcsolatos ajánlásai és elvárásai alapján kijelöltek egy Covid-19 koordinátort is, akinek a feladata többek között ellenőrizni, hogy a szervezők és a résztvevők betartják-e az előírásokat. 

A csapatokat és az egyes szervezői csoportokat is buborékban fogják végig kísérni az országban, minden csapatot olyan helyeken szállásolnak el, ahol megoldható az elkülönítésük. Csak száz százalékban egészséges személyek vehetnek részt a Tour de Hongrie-n – ígérik.