Gellért, Mercédesz
13 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Dánia nem akar egyszerre Eb-t és Tour de France-rajtot is rendezni

2020.08.03. 15:19

Az eredeti tervekkel ellentétben jövőre nem Koppenhágából rajtol majd a Tour de France országúti kerékpáros körverseny, a dán főváros 2022-ben lesz majd a start helyszíne, írja az MTI.

A verseny szervezői és a helyi illetékesek hetek óta tartó tárgyalássorozat után arra jutottak, hogy egy évvel elhalasztják a koppenhágai rajtot, jelentették be hétfőn a dán szervezők.

A halasztásra azért volt szükség, mert a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) úgy határozott, hogy jövőre a Tour, valamint a Vuelta a Espana is a tervezettnél egy héttel korábban kezdődik majd, Koppenhágának azonban ez az időpont nem volt megfelelő. A francia körverseny ugyanis így június 26-án kezdődik, miközben a dán főváros június 28-án az elhalasztott labdarúgó-Európa-bajnokság egyik nyolcaddöntőjének lesz a helyszíne.

A jövő évi Tour de France rajtját a tokiói olimpia miatt kell egy héttel korábbra tolni, máskülönben a legfontosabb háromhetes verseny ütközött volna az olimpia férfi mezőnyversenyének időpontjával. Az UCI múlt kedden nyilvánosságra hozott versenynaptára szerint a Tour 2021-ben július 18-án ér véget, azaz a résztvevők gond nélkül indulhatnak majd a július 24-én az olimpián is.