Kötelező maszkviseléssel és létszámkorlátozással rendezik meg a Tour de Hongrie-t

2020.08.04. 12:33

Korlátozásokkal készülnek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny szervezői: a rajtnál és a célnál korlátozott létszámban, egymástól kijelölt távolságban lehetnek nézők, míg a szakaszokon az utak mentén maszkban követhetik a versenyt, írja az MTI.

Azokon a helyeken, ahol viszonylag kis területen nagyobb tömeg gyűlne össze, létszámkorláthoz kötjük majd a belépést, ez elsősorban az egyes szakaszok célterületeit és a díjátadók előtti területet érinti

– mondta Eisenkrammer Károly főszervező. Azt kérik a szurkolóktól, hogy a tartsák meg a kellő távolságot a versenyzőktől, közös fotózkodásra és aláírásgyűjtésre sem lesz lehetőség idén. A maszkviselés nemcsak a szurkolóknak lesz kötelező, hanem mindenkinek, aki kapcsolatba kerülhetnek a versenyzőkkel és a csapattagokkal. A versenyt nem érinti az 500 főnél nagyobb rendezvényekre vonatkozó tiltás, a szervezők nem terveznek koncerteket vagy színpadi rendezvényeket. 

A 41. Tour de Hongrie-t augusztus 29. és szeptember 2. között rendezik, 20 csapat 120 versenyzője áll rajthoz. Az idei lesz a magyar körverseny történetének legerősebb mezőnye: a World Tour-csapatok közül öt, míg a prokontinentális csapatok közül nyolc indul majd az öt szakaszból álló, 826 kilométeres versenyen. 

A Tour de Hongrie programja:

  • 1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
  • 2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
  • 3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
  • 4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
  • 5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km