Katalin
-2 °C
3 °C

Valter Attila a legjobbakkal együtt ért célba a Lengyel körversenyen

2020.08.07. 17:21

Az ecuadori hegyimenő, Richard Carapaz (Team Ineos) egy jól időzített támadással nyerte meg a Lengyel körverseny harmadik szakaszát, ezzel pedig az összetett vezetését is átvette. A CCC csapat magyar versenyzője, Valter Attila a legjobbakkal együtt ért célba, így csupán 10 másodperc a hátránya az összetettben. Kusztor Péter (Team Novo Nordisk) és Peák Barnabás (Mitchelton-Scott) tíz perc feletti hátránnyal fejezte be a szakaszt.

A Lengyel körverseny harmadik, Wadowice és Bielsko-Biała közötti 203 kilométeres szakasza már komolyabb szintkülönbséget tartogatott, négy első kategóriás hegy is szerepelt az útvonalban. A szakasz elején egy négyfős szökevénycsoport alakult ki, Patryk Stosz (lengyel válogatott), Kamil Gradek (CCC), Quentin Jauregui (AG2R) és Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma) négyeséből utóbbi  bírta a legtovább, őt 30 kilométerre a céltól érte utol a mezőny. Ezután a Cofidis ausztrál versenyzője, Nathan Haas is még megpróbálkozott egy szökéssel, de a Deceuninck-Quick Step vezette boly őt is utolérte.

Az utolsó öt kilométeren belül az Ineos vette át a nagyjából 30 fős mezőny vezetést. A céltól háromszáz méterre az Ineos ecuadori kapitánya, Richard Carapaz indított egy merész támadást az emelkedőn. A Giro d'Italia tavalyi győztese ezt végig is tudta vinni, és egy fél kerékpárnyi előnnyel megnyerte a szakaszt a nagyot hajrázó Diego Ulissi (UAE-Team Emirates) és a harmadik helyezett Rudy Molard (Groupama-FDJ) előtt. Carapaznak ez volt az első győzelme az új csapata színeiben, amellyel az összetett vezetését is átvette.

A három magyar bringás közül Valter Attila volt a legjobb, Carapazzal azonos idővel, a 14. helyen ért célba, az összetettben pedig a 23. helyen áll.  Kusztor Péter (Team NovoNordisk) a 115., Peák Barnabás (Mitchelton-Scott) pedig a 117. helyen, több mint 13 perc hátránnyal ért célba.

Fetter háromhetes győztessel együtt ért célba

A Lengyel körverseny harmadik szakaszával egy napon rendezték a franciaországi Tour de l'Ain verseny első szakaszát is. A Montréal-la-Cluse és Ceyzeriat közötti, 139,5 kilométeres szakaszon a Kometa Xstra csapat magyar bringása, Fetter Erik az ötödik helyen ért célba a kisebb emelkedővel végződő sprintbefutón. Fetter közvetlenül a Jumbo-Visma csapat Giro d'Italia-győztes bringása,  Tom Dumoulin mögött ért célba. A szintén jumbo-vismás, Vuelta-győztes Primoz Roglic második lett a Deceuninck-Quick Step olasz versenyzője, Andrea Bagioli mögött.

Fetter így az összetettben is az ötödik helyen áll, 10 másodperc a hátránya Bagiolihoz képest.  A Kometa Xstra másik magyar bringása, Dina Márton azonos idővel, a 31. helyen ért célba. A háromnapos verseny következő két szakasza hegyi befutóval fog végződni.