Tekla
12 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Pokoli jégeső verte el a Tourra készülő bringásokat

2020.08.14. 09:01

A Franciaországban rendezett Critérium de Dauphiné nevű országúti kerékpárverseny második szakaszán brutális  jégeső zúdult a bringásokra és nézőkre. Aki csak tudott, fedett helyre menekült, de sokak így is sérüléseket szenvedtek az pingponglabda nagyságú jégdaraboktól.

A Tour de France egyik fontos előversenyének számító Dauphiné-n a legjobbak gond nélkül beértek a célba, de a lemaradókra lecsapott a durva vihar.

Az utolsó emelkedőn még több csoport küzdötte magát felfelé, volt, aki a jégeső ellenére meg sem állt, míg mások, mint például Tony Martin a nézőkkel együtt húzódott be egy fa és esernyő alá.

Az eredményhirdetés sem ment le rendben, amikor a legjobb fiatalt, a Tour de France-győztes Egan Bernalt hívták ki, összeomlott a pódium felfújható sátra. Szerencsére mindenki sérülés nélkül úszta meg az esetet.

Az Israel Start-Up Nation azt írta, sok bringás, köztük az ő versenyzőik is pokoli jégesőbe kerültek. „Ez mindennél rosszabb volt, amit eddig tapasztaltunk. Totális káosz és mészárlás volt a színen. A biciklisták fedezékbe rohantak, miközben mini pingponglabdák ütődtek hozzájuk."

Néhány bringás közzé is tette, milyen durván elverte a jég, Maxime Chevalier és Tim Declerq háta is tele volt sebekkel. Utóbbi azt írta: „Mintha nem lenne elég fájdalmas a Dauphiné a lábaknak, jégeső."

A második szakaszt a szlovén Primoz Roglic nyerte, és ezzel az összetettben a Jumbo-Visma szlovén bringása vezet. A második a francia Thibaut Pinot (FDJ) 12 másodperc hátránnyal, a harmadik Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe) 14 másodperccel lemaradva, őt plusz két másodperccel Bernal követi.

A versenyből még három szakasz van hátra, mindegyik hegyi befutóval zárul.