Valter Attila megtartotta harmadik helyét az alpesi körversenyen

2022.04.20. 16:30
Valter Attila az esélyesek csoportjával célba érve összetettben megtartotta harmadik helyét az országúti kerékpáros alpesi körversenyen.

Szerdán a Lana és Villabassa közötti 154,6 kilométeres etap várt a mezőnyre, a Groupama-FDJ 23 esztendős magyar bringása az összetettben éllovas spanyol Pello Bilbao és a második francia Romain Bardet társaságában egy percen belüli hátránnyal ért célba. A szakaszt a szökésből a hajrában jó ütemben meginduló a német Lennard Kämna nyerte.

A pénteken záruló viadal mezőnyében ott van az EOLO-Kometa két magyar kerékpárosa, Fetter Erik és Dina Márton is. Előbbi a 46., utóbbi a 77. pozícióból várja a csütörtöki folytatást.

A csapat tájékoztatása szerint Fetter Eriket egy defekt is hátráltatta, ám a csapat szerelője gyorsan ki tudta cserélni, így felért a főmezőnyre. 

Ma már a tegnaphoz képest sokkal jobbnak éreztem az erőmet, így előrébb tudtam végezni. Az utolsó elég meredek dombnál úsztam el a főmezőnytől, utána még a végén a síkon nem volt reménytelen, hogy felérjünk, de az erős szembeszél akadályozott minket. Remélem, hogy napról napra tér vissza az erőm és a formám. A verseny egyébként brutál kemény. A sok emelkedőért csak a látvány kárpótol minket, ami tényleg bámulatos

– osztotta meg Fetter Erik.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
3. szakasz (Lana-Villabassa, 154,6 km):
1. Lennard Kämna (német, BORA-hansgrohe) 4:02:56 óra
2. Andrey Amador (Costa Rica-i, Ineos Grenadiers) 3 másodperc hátrány
3. Jonathan Lastra (spanyol, Caja Rural-Seguros RGA) 4 mp h.
...18. Valter Attila (Groupama-FDJ) 57 mp h.
...36. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 2:33 perc hátrány
...98. Dina Márton (EOLO-Kometa) 12:06 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain-Victorious) 12:12:08 óra
2. Romain Bardet (francia, DSM) 6 másodperc hátrány
3. Valter 12 mp h.
...46. Fetter 16:08 perc hátrány
...77. Dina 29:12 p h.