Törött lapocka, bordák és légmell – súlyosak Alaphilippe sérülései

GettyImages-1393356564
2022.04.25. 09:36
Súlyosak a sérülései Julian Alaphilippe francia országúti kerékpárosnak, aki vasárnap a Liege–Bastogne–Liege klasszikus egynapos viadalon bukott.

Julian Alaphilippe vasárnap hatalmasat bukott a LiegeBastogneLiege egynapos kerékpárversenyen. Az elmúlt két világbajnokság mezőnyversenyében győztes 29 éves kerékpáros hatvan kilométerrel a cél előtt egy tömegbaleset következtében az út menti árokba, egy fa tövébe zuhant. A franciát kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltörött a lapockája és két bordája, utóbbiak átszúrták a tüdejét, emiatt traumás légmell alakult ki nála.

Csapata, az Omega Pharma-Quick-Step ugyanakkor azt is közölte, a versenyző állapota stabil, kórházban kezelik. Csapattársa, a belga Ilan Van Wilder az állkapcsát törte el a tömegbalesetben.

A versenyen hármas belga siker született, a győzelmet Remco Evenepoel szerezte meg az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közé tartozó klasszikuson. A második helyért vívott kiscsoportos sprintben két honfitársa, Quinten Hermans és Wout van Aert ért célba második, illetve harmadik helyen.

MTI

(Borítókép: Mauri Vansevant és Julian Alaphilippe a boly élén a Li è ge 2022-n. Fotó: Bas Czerwinski / Getty Images)