Szenzáció: Valter Attila a világ legjobb csapatában folytatja

GettyImages-1395543373
2022.08.29. 10:20
Hároméves szerződést kötött a világ jelenlegi legjobb országúti kerékpáros csapatának tartott Jumbo–Vismával Valter Attila – a megállapodásról a magyar sportoló hivatalos Facebook-oldalán számolt be.

Már hetek óta keringtek a pletykák arról, hogy a tavalyi évben a Giro d'Italián napokon át rózsaszínben, azaz az összetett élén álló versenyzőnek járó trikóban tekerő Valter csapatot válthat, és a Groupama–FDJ-t háta mögött hagyva még egyet előreléphet karrierjében. A híreszteléseket hétfő délelőtt hivatalos bejelentés követte.

A következő években a Jumbo–Visma színeiben teker majd a jelenkor legsikeresebb magyar kerékpárosa.

A következő három évet a világ egyik legjobb csapatánál tölthetem! A profizmus és a mentalitás, ami a csapatnál van, már évek óta lenyűgöz. Óriási siker számomra, hogy ez a sor leigazolt. Alig várom, hogy a legjobbakkal készüljek és fejlődjek!

– írta posztjában Valter Attila.

Július végén több más oldal társaságában a wielerflirts.nl számolt be értesüléséről, miszerint a Tour de France-on Jonas Vingegaard révén az összetettet és a hegyi pontversenyt, Wout van Aert jóvoltából a sprinterek pontversenyét frissen megnyert holland sor szerződtetné a 24 éves sportolót.

Valter a Cube-Csömör és a Pannon Cycling Team kerékpárosa volt, mielőtt a CCC-hez szerződött, amelynek kontinentális, majd World Tour-csapatát erősítette. A tavalyi és idei évet a Groupama–FDJ-ben töltötte.

Két éve megnyerte a Tour de Hongrie-t, ezt követte tavalyi bravúros teljesítménye az olasz körversenyen, amelyen a 14. helyen zárt összetettben.

Idén már harmadszor szerepelt az olasz körversenyen, amelyen hegyi szakaszon negyedik lett. Tavasszal kiválóan szerepelt a többnapos és egynapos versenyeken is, negyedik lett például a Strade Bianchén, két hónappal ezelőtt pedig megnyerte az országúti bajnokság mezőnyversenyét.


(Borítókép: Valter Attila 2022. május 5-én Budapesten. Fotó: Stuart Franklin/Getty Images)