Ez nagyon komoly mérföldkő a magyar sportban

20220506103603 PAP 1463
2022.08.30. 06:28
Fetter Erik szerint Valter Attila Jumbo-Vismához igazolása az egész magyar sportnak egy mérföldkő. Az Eolo–Kometa versenyzője úgy gondolja, honfitársának a világ legjobb csapata tett ajánlatot.

Mint ismert, a magyar kerékpározás első számú versenyzője, Valter Attila hároméves szerződést írt alá a Jumbo-Vismával és 2023-tól már a holland csapatnál versenyez. Fetter Erik, Valter versenytársa, egyben nagyon jó barátja lapunknak elmondta, mit gondol az átigazolásról.

Természetesen nagyon örülök neki. Viszonylag régóta tudtam a váltásról, egy ideje lógott a levegőben, hogy Ati a Jumbóhoz igazolhat. Nem is tudom, melyik verseny után, idén vált komollyá a dolog, hogy a csapat ajánlott neki egy nagyon jó, hosszú távú projektet és szerződést. Minden habozás nélkül belement és elfogadta, hiszen a világ legjobb csapata tett ajánlatot neki

– fogalmazott Fetter az Indexnek.

Érezni lehet, hogy komolyan számolnak vele, és terveik vannak Atival a következő években. Szerintem egy másodpercig sem gondolkozott el azon, hogy aláírja a szerződést. Ez az egész magyar sportnak egy nagyon komoly pillanata. Nem is tudom, mikor volt legutóbb példa arra, hogy egy sportágban egy magyar sportoló el tudott igazolni egy többéves szerződéssel konkrétan a világ legjobb csapatába úgy, hogy komolyan számolnak vele. Ez olyan, mintha egy futballistánkat a Real Madrid leigazolta volna és mostantól kezdve az összes tétmeccsen lehetőséghez jut. Ez nagyon komoly mérföldkő a magyar sportban

– mondta az Eolo–Kometa 22 éves bringása.

Valter a Cube-Csömör és a Pannon Cycling Team kerékpárosa volt, mielőtt a CCC-hez szerződött, amelynek kontinentális, majd World Tour-csapatát erősítette. A tavalyi és idei évet a Groupama-FDJ-ben töltötte.

(Borítókép: Fetter Erik, Valter Attila és Peák Barnabás a Giro d'Italia kerékpárverseny budapesti Nagy Rajtján/Papajcsik Péter/Index)