Kis bukás, nagy baj, eltört a Giro-favorit csípőcsontja – videó!

2023.05.18. 09:57
Szimpla versenybalesetnek tűnt, mégis súlyos következményei lettek a brit Tao Geoghegan Hart számára az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia 11. szakaszán, szerdán történt csoportos bukásnak.

Az Ineos Grenadiers csapata késő este közösségi oldalán számolt be a fejleményekről és a rossz hírről. Ezek alapján Hart bal oldali csípőcsontja eltört, a sérült testrésze pedig műtétre szorul.

A mezőny nagyjából 70 kilométerrel a cél előtt épp hosszan ereszkedett, amikor egy lassú tempót kívánó kanyar bevételéhez készülődött. Egy vízátfolyás azonban extra kihívást jelentett és okozott tömeges bukást.

Az érintettek között pedig ott voltak a favoritok, az összetett első három helyén lévő bringás: a 2020-as Giro-győztes, ezúttal a harmadik helyen lévő Hart, valamint az élen álló brit honfi- és csapattárs, Geraint Thomas, illetve a második szlovén Primoz Roglic.

A többség gyorsan felpattant, akadt, aki azonnal visszaállt a sorba. Hart esetében azonban rögtön biztosra lehetett venni, hogy komolyabb lehet a baj, tekintve, hogy percekig feküdt a földön, és hordágyon kellett elvinni a mentőig.

A baleset helyszínéről egy közelben lévő kórházba szállították, de sérülésének súlyosságát akkor még csak találgatni lehetett. Azt azonban már akkor valószínűsítették, hogy számára befejeződött az idei Giro.

Ezt később a közösségi médiában megerősítette maga az érintett is, aki hozzátette: „mélyen lesújtották” őt a történtek.

Az Ineos Grenadiers csapata – amely egyik húzóemberét, kapitányát veszítette el – késő este közösségi oldalán számolt be a fejleményekről és a rossz hírről. Ezek alapján Hartot végül az alapos kivizsgálás érdekében a genovai kórházba szállították, ahol megállapítást nyert: bal oldali csípőcsontja eltört, a sérült testrésze pedig műtétre szorul.