2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Elképesztő baleset: nekiment az autó, majd át is hajtottak rajta – videó

2024.05.14. 10:42
Egy franciaországi U19-es kerékpárversenyen szabályosan haladó versenyzőt, Amandine Mullert elütötte a mellette haladó sofőr, majd az őt követő rivális már nem tudott fékezni, és áthajtott rajta.

A Grand Est fiatal versenyzőjének először az Auvergne-Rhône-Alpes csapatának autója ment neki, ezt követően pedig a földön fekvő Mulleren áthajtott a mögötte haladó, akkor második helyen álló Celia Gery.

A volán mögött Julien Guiborel éppen versenyzőjével, Geryvel beszélgetett, olyannyira, hogy észre sem vette, hogy egyre jobban közeledik az élen haladó versenyző felé, az ütközést így nem lehetett megúszni. 

A baleset történtekor Muller és Gery háromperces előnyben álltak 31 kilométerrel a táv vége előtt, végül mindkét kerékpáros folytatni tudta a versenyt, a sorrend azonban felcserélődött. Gery nyerte a versenyt, Muller a második helyen ért célba. 

A balesetet okozó csapatvezető kiemelte: sajnálja a történteket. 

Ez a szörnyű eset elveszi a győzelem örömét. De még rosszabbul éreztem volna magam, ha Amandine nem a második helyen végzett volna. Nem tudok elégszer bocsánatot kérni mindkettejüktől.

(Fotó: Amandine Müller/Instagram)