Új csúcsidő a bécsi toronyfutásban

2012.09.02. 16:09

Újra a lengyel Piotr Lobodzinski futott fel leggyorsabb a legmagasabb osztrák felhőkarcoló, a 140 méter magas bécsi Millennium Tower lépcsőin szombaton, de javított saját idején: 11 perc és 36 másodperc alatt hagyta maga mögött felfelé menetben a 2529 lépcsőfokot.

A Toronyfutó Világkupa versenysorozatába tartozó bécsi lépcsőfutás (Millennium Tower Run Up) második helyezettje a szlovák Tomas Celko lett 12 perc és 16 másodperccel, míg a harmadik helyen az ugyancsak lengyel Bartosz Swiatkowski végzett 12 perccel és 23 másodperccel. A női extrémfutók közül az ausztrál Suzanne Walsh volt a leggyorsabb 14 perccel és 23 másodperccel.

A mesterfokozatban induló versenyzők valójában háromszor tették meg az utat, mert a bécsi Millennium-toronyba csak 843 lépcsőfok vezet. Az egyszeri futásban is rendeztek versenyt a kevésbé elszántak számára.

A győztesek markát 4500 euró jutalom üti. Mind a férfi, mind a női győztes egy nappal korábban, pénteken ugyancsak elsőként mászta meg a második legnagyobb csehországi épület, a 104 méter magas prágai City Empiria lépcsőit, amelyeknek leküzdése (Praha Run Up) ugyancsak része a Toronyfutó Világkupának.

Az 50 ezer négyzetméteren irodáknak, üzleteknek, szórakozóhelyeknek és lakásoknak otthont adó bécsi toronyépületben harmadszor rendeztek lépcsőfutást, s a felhőkarcoló 2011 óta az egyik hivatalos mesterszintű állomása a Toronyfutó Világkupának.

A szervezők által a világ legextrémebb lépcsőfutásaként emlegetett eseményre minden korábbinál többen, 268-an neveztek, és 262-en célba is értek.