Botond, Mózes
EUR 389,21 Ft
USD 374,15 Ft
12 °C
29 °C

Meddig bírod a Boeing-turbina ellen?

2013.05.25. 10:08

Ezt a videót a Karib-tengeren, közelebbről Szent Márton szigetén, az ottani Maho Beachen rögzítették.

Különösebb magyarázat nem kell hozzá, a kerítésbe kapaszkodó félőrültek célja egyértelmű, minél tovább állva maradni, mikor a felszálláshoz készülő repülőgép felpörgeti a turbináit. Pár apróbb baleset már történt.

Turisták a repülő ellen

A Princess Juliana nemzetközi repülőtér kifutópályája nagyon rövid, nyugati küszöbe alig 80 méterre van a strandtól. A kifutópálya rövidsége miatt a strand felett csak 10-20 méter magasan szállnak el az ereszkedő repülőgépek. A kifutópálya másik vége dombos, így leszállni csak ebből az irányból lehet. Ugyanebből az okból a gépeknek a felszállás után gyorsan kell emelkedniük, ezért az induláskor a fékek kioldása előtt a pilóták gyakran a hajtóműveket teljes tolóerőre kapcsolják, olvasható az erdekesvilag.hu remek posztjában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek