Aliz
6 °C
14 °C

Óriási fejreállás lett a rekordugratásból

2014.03.19. 14:57

Guerlain Chicherit szabadstílusú sízésből váltott át autózásra, de nem elég neki, hogy végigmegy a Dakar-ralin, órásiakat ugrat és szaltózik kocsijával. Egy új rekordkísérletnél rendesen fejre állt, örülhet, hogy él.

A francia pilóta tavaly a tinges-i síterepen egy hátraszaltót csinált meg Minijével, most pedig a világ leghosszabb autós ugrására készülődött ugyanott. Az amerikai Tanner Frost 2011-ben 101,2 méterre szállt. Chicherit a 110-et célozta meg.

Az egyik ugrása azonban túl rövidre sikerült, az érkező rámpát rosszul vette, autójával végigbukfencezett rajta. A félelmetesnek látszó bukást súlyosabb sérülések nélkül megúszta, maga szállt ki a kocsiból. Ennek ellenére helikopterrel azonnal kórházba vitték, ahol éjszakára benntartották megfigyelésre.

A kaszkadőr még este posztolt a Facebookra, hogy jól van, és nem adta fel a tervét, még mindig meg akarja javítani a csúcsot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?