Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Így kell veszélyesen élni: 35 méter magas fáról ugrott az Amazonasba

2014.03.21. 15:20

A kolumbiai Orlando Duque elképesztő magasságokból veti magát a mélybe, sziklaugróként körbeturnézta a Földet, hogy a legszebb és legvadabb helyekről csobbanhasson a vízbe. Most az Amazonasba ugrott egy fáról, 35 méter magasból.

Duque hagyományos műugrással kezdte karrierjét, de nem szerette az uszodák világát, és ezért elkezdett sziklaugró-versenyekre is járni. Ott szinte egyeduralkodóvá vált, három világbajnoki címet szerzett, hatszor világkupán is nyerni tudott, ő lett az első győztese a Red Bull sziklaugró sorozatának is.

De történelmet írt azzal is, hogy a vizes-vilábajnokságok történetében ő lett az első, aki megnyerte a szupertoronyugrást. A 2013-as barcelonai vb-n 38 évesen tudott nyerni.

Az amúgy is elég extrém versenyek mellett még külön is keresi a veszélyt, hitvallása is ez:

Amint elmúlik belőled a félelem, elkezdesz veszélyesen élni

Szinte nincs olyan hely, ahonnan ne merne leugrani, járja a világot, hogy a legszebb helyeket találja meg, horvát és brazil nemzeti park elzárt részén is talált már különleges sziklákat, szaltózott helikopterből is a New York-i szabadságszoborral a háttérben és leugrott a koppenhágai Opera tetejéről is.

Most nem sziklát vagy épületet keresett, hanem egy olyan Amazonas-parti fát, ahonnan megfelelő mélységű vízbe ugorhatott. A famászás nagyobb gondot okozott neki, mint az ugrás. A pár másodperces zuhanás és csobbanás simán ment neki.