Eltűnt egy magyar túrázó a Himalájában

2014.04.26. 11:36 Módosítva: 2014.04.26. 12:19

A felvidéki Princzkel Tamás három hete érkezett Himalájába, ahol az Everest alaptáborba szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbocheban szállt meg, felszerelése, trekking engedélye, pénze ott maradt és azóta nem látták, értesült a 4BAKANCS.

Általános keresést indítottak a környéken, a helikopteres keresés folyamatban van. A Himalájában tartózkodó Szlankó Zoltán hegymászó is az Everest alaptáborba tart, hogy segítsen a keresésben. 

Princzkel Dániel, az eltűnt túrázó testvére a hegymászó portálnak elmondta, hogy testvére több mint egy éve indult egyedül kerékpárral világ körüli útra, több mint 15.000 kilométert tett már meg. 

Princzkel Tamás
Princzkel Tamás
Fotó: 4bakancs.com

Princzkel Dániel tájékoztatása szerint Princzkel Tamás április 20-án a 4410 méter magasan fekvő Dingbochében szállt meg, aznap este látták utoljára.

A tulajdonos később megnézte a szobájában, de nem volt ott. Április 22-én a tulajdonosnak már gyanús volt a dolog, és értesítette a helyi rendőrséget a túrázó eltűnéséről. Kinyitották a szobáját akkor fedezték fel, hogy Princzkel Tamás minden felszerelése, személyes holmija ott van.