A négyes hátraszaltónál nincs nagyobb őrültség

2015.07.14. 16:49

Bő négy éve, 2011 májusában csinálta meg az új-zélandi Jed Mildon a világ első hármas hátraszaltóját BMX-szel, azóta pedig folyamatosan az járt a fejében, hogy a négyest is megcsinálja.

Négy évet várt rá, de végül sikerült, ráadásul úgy, hogy a trükkért hatalmas versenyben volt a Nitro Circusben a társaként ügyeskedő James Fosterrel. Foster végül rengeteg sérülése miatt nem tudta megcsinálni a négyszeres hátraszaltót, ami Mildonnak összejött.

Az új-zélandi egy 6,4 méter magas rámpát használt, a landolásnál viszont jóval alacsonyabban érkezett, hogy meg tudja csinálni a negyedik szaltót is. A folyamathoz összesen 15 különböző rámpát használtak, mire megtalálták az ideálist. És mindezt elég olcsón megúszta, hiszen állítása szerint csak párszor ütötte ki magát az elrontott érkezéseknél, miközben Foster tíz bordáját is eltörte, de egy komoly vállsérülést is összeszedett.

Ami pedig az ötös hátraszaltót illeti, Mildon szerint bár lehetséges, de sok szerencsét annak, aki ilyesmire vállalkozna. A Transworldnek adott páros interjúban Foster határozottabb volt, szerinte bár lehetséges a trükk, nem nagyon tudja elképzelni, hogy valaki megcsinálná a közeljövőben.