Ugrás közben meghalt az egyik leghíresebb amerikai extrémsportoló

2015.10.02. 16:17 Módosítva: 2015.10.02. 16:38

Szárnyasugrás közben szörnyet halt a svájci Alpokban Johnny Strange amerikai extrémsportoló és tévésztár - erősítette meg Uri kanton rendőrsége pénteken a TMZ amerikai hírportál értesülését.

A svájci rendőrség szerint a 23 éves híresség egy 2000 méter magas szikláról vetette magát a mélybe szárnyas repülőruhában, ám néhány másodperccel később elveszítette stabilitását, és a földhöz csapódott.

Az instagramján a végzetes ugrás előtt nem sokkal ezt a képet posztolta:

Which tree should we bring home for Christmas? @amiziuk #Wingsuit #BASE #Proximity

A photo posted by Johnny Strange (@strangeworld01) on

A csütörtök délben történt szerencsétlenség idején szeles volt az idő a térségben - közölte a rendőrség, amely még vizsgálja a tragédia körülményeit. Strange egy honfitársa társaságában tartózkodott a Gitschen-hegyen, és elsőnek ugrott.

Szörnyethalt Johnny Strange

Johnny Strange 17 évesen lett híres az Egyesült Államokban azáltal, hogy addigra megmászta a világ hét legmagasabb hegyét. Mindössze 12 éves volt, amikor feljutott az Antarktisz legmagasabb pontjára, a 4892 méteres Vinson-csúcsra.

A tévés személyiségként is ismert Strange tragédiájának helyén, július 10-én is életét vesztette egy amatőr amerikai szárnyasugró, írja az MTI. 

Johnny Strange legújabb specialitása az volt, hogy nagyon közel repült a fákhoz és a különböző tereptárgyakhoz, méterekre azoktól. Valószínűleg ez lett a veszte.

(A videókon nem a végzetes ugrások láthatóak.)

Életét vesztette Johnny Strange