Gyakrabban cserélek vitorlát, mint ahogy jólesne

2016.11.24. 12:01

Fa Nándor a Baktérítőhöz közeledve feljött a 16. helyre a nyolcadik Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen, írja az MTI.

A  Spirit of Hungaryval hajózó versenyző az Egyenlítő átlépése óta folyamatosan javít a helyezésén, amihez az is hozzájárult, hogy az élmezőnyben haladó francia Vincent Riou, valamint Bertrand de Broc feladta a küzdelmet.

000 HU20A

A versenyző honlapján olvasható bejegyzés szerint Fa Nándor az elmúlt napokban tökéletesen tudta tartani az előre eltervezett irányt és sebességet, ennek köszönhető, hogy előbb a Barcelona World Race-es társát, az új-zélandi Conrad Colemant megelőzve a 17. helyre jött fel, majd Riou kiesésével a 16. lett. A mezőnyt továbbra is a brit Alex Thomson vezeti.

A magyar vitorlázó egy nagyobb, nyolchajós bollyal együtt halad a Baktérítő térségében, viszonylag szélcsendes időben, ami igen nehézzé teszi a versenyt

„Gyenge szélben a legnagyobb, legnehezebb vitorlákat cserélgetjük, sajnos gyakrabban, mint ahogy jólesne. A C1, A3, és az A2 a legnagyobb, legtöbb munkát igénylő vitorlák (többszáz négyzetméter)" – írta Fa honlapján.