Árpád
-2 °C
3 °C

Pokoli hőség, nehéz terep: Lubics Szilvia negyedik a Badwateren

2017.07.13. 00:37

Lubics Szilvia a nők között negyedik helyen végzett a világ legkeményebbnek tartott ultramaratonján, az amerikai Badwatereren.

A 217 kilométeres Badwateren mindig extrémek a körülmények, az egyik felét maga a terep biztosítja, 85 méteres tengerszint alatti magasságból indulva 2530 méteren ér véget a verseny. És nem csak egy hegymenet van, összesen 4450 méter a szintemelkedés.

A futók, a már a nevével is elborzasztó Death Valley (Halálvölgy) Nemzeti Parkon futnak át. Ezen a kaliforniai tájon a 45-50 Celsius fokos forróság nyáron megszokottnak számít, és érthetően nagy nehézséget jelent a futóknak.

lubics
Fotó: Facebook/Lubics Szilvia

A Spartathlont háromszor megnyerő Lubics először indult ezen a versenyen. Már az, hogy rajthoz állhatott, sokat jelent. A szervezők ugyanis maguk választják ki afféle motivációs levél és a korábbi eredmények alapján, hogy ki indulhat. Minden évben limitált a létszám.

Az extrém körülmények miatt Lubics nem tűzött ki maga elé nagy célokat, a 48 órás szintindőn belül akarta csak teljesíteni a távot. Ez bőven sikerült is neki, 36 óra 9 perc 12 másodperc alatt leküzdötte a távot, amelynek feléig egészen jól haladt, utána azonban a hőséggel nagyon megszenvedett.

Facebook-oldalán a célba érkezés után írta, hogy őt is meglepte, hogy a negyedik helyen végzett, mert a verseny közben nem kaptak tájékoztatást arról, hogyan állnak egymáshoz képest a futók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?