Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

117 nap alatt hét földrész csúcsát is megmászta egy ausztrál

2018.05.19. 12:56

Szombaton biztonságban leért a Mount Everestről a 36 éves Steve Plain, aki 117 nap alatt hét földrész legmagasabb pontját is megmászta, ezzel rekordot döntött – az ausztrál hegymászó előtt a lengyel Janusz Kochanski volt a leggyorsabb ebben a kategóriában 126 nappal.

Az MTI által idézett Plain elmondta, hogy nem is a Mount Everest megmászása volt a legnehezebb számára, mert a serpáktól sok segítséget kapott, az észak-amerikai Denali-csúcsra nehezebben jutott fel.

A Perthben élő Plain január 16-án mászta meg az antarktiszi Vinson-hegység csúcsát. Utána a dél-amerikai Aconcagua-csúcs következett, majd az afrikai Kilimandzsáró. Az Ausztráliához és Óceániához tartozó Pápua-Új-Guineai Carstensz Pyramid-csúcs meghódítása után érkezett Európába, ahol az Elbruszt mászta meg, majd Észak-Amerikában a Denalit.