Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még sosem bemutatott trükkel egy 13 éves lány lett a snowboard szupersztárja

2018.05.20. 11:02

Az a téli olimpián is látszott, hogy a snowboard és a szabadstílusú sí a tinik sportja, Phjongcshangban 16 és 17 éves bajnokot is avattak. De már itt van a snowboard új szenzációja, a 13 éves Murasze Kokomo (Kokomo Murase).

A japán lány az X-Gamesen (ez a sportág olimpiája) nyert a big air versenyszámban. Nemcsak ő minden idők legfiatalabb bajnoka, de ő volt az első nő is, aki versenyen beadta a double cork 1260 nevű trükköt. Ez három és fél fordulatot jelent.

A korábbi legjobb ugrás a háromfordulatos (1080) volt, azzal Phjongcshangban olimpiai bajnoki címet lehetett nyerni. Murasze ott nem szerezhette meg az aranyat, mert fiatal kora miatt nem engedték elindulni, pedig már tavaly megvolt neki a háromfordulatos ugrás is.  A szakértők szerint négy év múlva tuti dobogós lehet, ha elkerülik a sérülések.