Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A táv tizedéig sem jutott a Csendes-óceán átúszására készülő férfi

2018.08.02. 09:57

Két hónap és 800 kilométer, vagyis az út tizedének megtétele után viharok miatt vissza kellett térnie Japánba annak a Benoit Lecomte-nak, aki elsőként vállalkozott a Csendes-óceán átúszására.

Az 51 éves francia-amerikai és az őt kísérő hajó Jokohama kikötőjében várja az idő jobbra fordulását. Csapatának közlése szerint a visszafordulási kényszer nem jelenti azt, hogy feladta volna a kísérletet, csak jobb körülményekre vár, írja az MTI. 

Az expedíció útját nyomon követő internetes portál, a Seeker beszámolója szerint az úszó és csapata a vártnál is több műanyaghulladékot talált a Csendes-óceánon, ami tovább erősítette eltökéltségüket a veszélyes átkelésre.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A táv tizedéig sem jutott a Csendes-óceán átúszására készülő férfi

Viharok miatt kellett visszatérnie Japánba Benoit Lecomte-nak két hónap után. Azért folytatná.

95 · Aug 02, 2018 09:57am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Lecomte akar lenni az első úszó, aki Japánból San Franciscóig úszik, vállalkozását hét éve készítette elő, háttérbe szorítva munkáját is. Becslése szerint az úszás hat-nyolc hónapot vesz majd igénybe. 

Az sportembert részben kalandvágy, részben tudományos érdeklődés vezeti: nyolctagú kísérőcsapatával egy sor tengeri kutatási programot akar végezni, hogy felhívják a figyelmet az óceán szennyezettségére.

A sportember napi nyolc óra úszással 8000 kalóriát éget el. A nap többi részében pihen, alszik és eszik a 20 méter hosszú Discoverer kísérőhajón. 

Lecomte 27 tudományos szervezet, köztük a NASA számára gyűjt adatokat az óceánról és az emberi fizikumról. Úszás közben a testén visel egy olyan készüléket, amely radioktaivitást mér, hogy feltérképezze a fukusimai nukleáris baleset hatását. Útvonala átvezet a Texas-méretű Csendes-óceáni szemétszigeten, amely Hawaii és Kalifornia között lebeg a vízben.