Erzsébet
1 °C
4 °C

Szőnyi Ferenc ötszörös ironmant nyert a születésnapjára Svájcban

2018.08.28. 12:31

Szőnyi Ferenc ötszörös ironmanversenyt nyert a svájci Buchsban: a 19 kilométeres úszásból, 900 kilométeres kerékpározásásból és 211 kilométeres futásból álló távot 98 óra 29 perc alatt teljesítette.

A Racemachine néven is ismert ultrásnak a viharos időjárást és a biciklizés okozta térdfájdalmat is le kellett gyűrnie. Már az úszással akadtak gondok, villámlás miatt kellett félbeszakítani a számot, majd jött az esőzés a bringa közben is. Szőnyi már a kerékpározás során az élre állt, és ott is maradt, közel hétórás előnnyel győzött.

A verseny közben ünnepelte 54. születésnapját, így rövid időre megállt, a szervezők és a versenytársai is gratuláltak neki.

Szőnyinek elég sűrű az éve, júniusban még a Himalájában futott le 480 kilométert, de azt mondta, már regenerálódott.

„Egy-egy nagy verseny után azért kellő időt kell hagyni, hogy a testünk visszanyerje az elvesztett energiákat. Folyamatos edzésben kell maradni persze, ez elengedhetetlen, aztán ott van a mentális felkészülés. Össze kell rakni a sok pici láncszemet, hogy összeálljon egy egésszé – csapatostól, energiástól, képességestől. Ez egy nagyon nagy dilemma, hogy össze tud-e állni ez a nagy kártyavár. Mert a kártyákból lehet szép nagy várat építeni, de legtöbbször csak lapok. Én ezeket a lapokat mindig igyekszem összerakni, hogy egy évben 1-2 alkalommal sikerüljön egy szép nagy kártyavárat építeni, és így az ilyen horderejű versenyeket végig tudjam csinálni” –mondta Szőnyi Ferenc.

A Swissultrán tízszeres távú ironmant (38 km úszás, 1800 km kerékpározás, 422 km futás) is rendeztek, amelyet három magyar is teljesített. Pötör Zoltán 230 óra 52 perc után a negyedikként futott be, Mindum Károly (294:28) a kilencedik lett, Szabó Zoltán (304:54) tizedikként zárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?