Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Rakonczay elindult az Antarktiszra

2018.11.12. 08:37

Rakonczay Gábor útra kelt. A Magyar Déli-sark Expedícióra készülő extrémsportoló vasárnap délután utazott el Chilébe, ahol az utolsó simítások után negyedmagával nekivág a nagy kalandnak – első magyarként akarja elérni a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról a Déli-sarkpontot.

Jól vagyok, az utóbbi napokban már éreztem, hogy lassan vége az előkészületeknek, és kezdődnek a kalandok. Bepakoltam a cuccaimat, péntek este pedig még összefutottam a családom néhány tagjával, akiktől elbúcsúztam. Még ma reggel is többen felhívtak a barátok közül, ami igazán meghatott. Mindenki biztatott, hogy meg tudom csinálni, elmondták, hogy bíznak bennem, és persze érződött a hangjukon, hogy tudják, mégiscsak tizenötezer kilométer távolságra megyek, mínusz negyven fokba és ötven napra. Jól esett.

– mondta Rakonczay, aki azt is elárulta, hogy az utolsó napokban már nagyon várta az utazást, mert amikor ennyire a célegyenesben jár egy expedíció, az ember nem akar mást, csak elkezdeni.

Az extrémsportoló hozzátette, az elmúlt napokban nagyon sok volt a feladat, úgyhogy lélekben még nem tudott ráhangolódni a kalandra, de az indulás előtt lesz még hat-hét napja, hogy ezt megtegye. Nemsokára találkozik a többiekkel, de túl sok tennivalójuk nem lesz, már csak be kell pakolni a szánokba.

Az is kiderült, hogy a grönlandi tapasztalatokból építkeztek a felkészülésnél, Rakonczay pedig úgy érzi, most még annál is jobban sikerült összerakni mindent, ami biztonságérzetet ad, így ugyanis

csak magára az expedícióra kell koncentrálni, arra, hogy bírja fizikailag és mentálisan.

Az expedíció menedzsere, a Sportmarketing Ügynökség tulajdonosa, Szalay Balázs is ott volt a repülőtéren, sőt, az indulásra is elkíséri Rakonczayt, akit nagyon nagyra tart.

A Déli-sark Expedíció a kitartásról, a küzdelemről szól, arról, hogy az ember napról napra feszegeti, sőt, olykor kitolja a saját határait. Gábor nagyon pozitív személyiség, sohasem hisztizik, hanem csak teszi a dolgát. Képes tökéletesen koncentrálni a feladatra, amelyet, ha elér, azzal nemcsak saját magának bizonyít, hanem széles körben hatalmas elismerést vív ki.

– mondta Szalay, és azt is kiemelte, hogy azzal engedte útjára a sportolót, hogy a nehéz helyzetekben mindig az adjon neki erőt, hogy nincs egyedül, hanem egy csapat áll mögötte.

Nem csupán Szalay Balázs, hanem az RTL Klub Fókusz című műsorának stábja is elkíséri Rakonczay Gábort az expedíció indulására, úgyhogy a televízióban és a csatorna online felületén is követhetik majd az érdeklődők Gábor kalandjait.