Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Saját vagy szomszédja kertjébe tenné inkább a Red Bull Air Race-t?

B TE20180623004
2019.02.08. 11:24

Tarlós István budapesti főpolgármester kedden jelentette be, hogy ha lesz is 2019-ben Red Bull Air Race Magyarországon, azt biztos nem a főváros belvárosában rendezik meg, mert „akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni". Ezzel egyébként 2018. nyári ígéretét erősítette meg.

A versenyt rendező Hungaroring Sport Zrt. azóta lázasan keresi az eredetileg július 13-14-re kitűzött verseny új lehetséges helyszínét, de közben már önként felajánlásokat is kaptak. Keszthely alpolgármestere, Nagy Bálint felajánlotta helyszínként a Balaton nyugati medencéjét, a Figyelő.hu szakértője szerint viszont a Budapesthez közelibb Velencei-tó lehet a befutó.

Ezt több tényezőre alapozzák: a tó jól látható minden oldalról, közeli reptér is van, és a környék az M7-es autópálya miatt Budapestről is könnyen megközelíthető. Ráadásul a Figyelő már pártfogót is talált: a tó partján élő országgyűlési képviselő, L. Simon László például örülne, ha ott rendeznék meg a versenyt.

De akad még pár lehetséges helyszín, így akár a Dunakanyar, vagy a debreceni repülőtér közelsége miatt az Alföld egyik régiója is. A Hungaroring viszont kiesik, a jelölt júliusi hétvégén rendezik a versenypályán a Hungaroring Classic autóversenyt, így nem lehet olyasmi futamot tartani ott, mint korábban a Red Bull házi pályáján Spielbergben, vagy Indianapolisban.

Hova vinné a Red Bull Air Race-t?

 • 13419
  Felcsút
 • 2918
  Balaton
 • 2522
  Sehol se legyen
 • 1649
  Velencei-tó
 • 1203
  Dunakanyar
 • 507
  Debrecen környéke

(Borítókép: Turbéky Eszter / MTI)