Párizsban már a breaktánc is olimpiai sportág lehet

2019.02.22. 10:33

A 2024-es párizsi olimpián egy sportág, a breaktánc is bekerülhet a versenyprogramba. A szervezők ezen kívül még gördeszkát, a sportmászást és szörföt illesztenék be, ezek viszont már lennének újdonságok, mert ezzel a három sportággal már a 2020-as tokiói olimpián is lehet majd találkozni.

A Nemzetközi Olimpia Bizottság programért felelős testülete március 26-28-án tárgyalja majd a jelölést, de a végső programól majd csak 2020 decemberében döntenek, ekkor már azt is lehet tudni, hogyan váltak be az új sportágak.

Az új szabályok egy kis rugalmasságot adnak az olimpia szervezőinek, a NOB által kijelölt kötelező sportágak mellett néhány sportág ideiglenes programba illesztéséről a rendezők dönthetnek. Tokióban a karate mutatkozik majd be, és a már többször szereplő szoftbalban és baseballban is rendeznek versenyeket.

GettyImages-848094690

Párizsban tehát nem lesz sem karate, sem baseball, de a programba kerülésért küzdő fallabda, snooker és sakk is elbukott a párizsi programtervezet belejelentésével.

A 2024-es olimpián breaktáncban 16-16 női és férfi versenyző indulhat. A szabályok egyszerűek, egyszerre két táncos van a parketten, egymás ellen mutatják be a figurákat. Akit jobbnak lát a zsűri, továbbmegy. A sportág egyébként a tavalyi Buenos Aires-i ifjúsági olimpián már bemutatkozott és Franciaországban elég népszerű is a breaktánc.

(via Insidethegames)