-

Figo szerint most nem haragszanak a szurkolók

2004. július 05., hétfő 14:00

A csalódott portugál játékosok viszonylag könnyen túltették magukat életük lehetőségének elszalasztásán. "Jelenleg béke van" - mondta Luis Figo arra utalva, hogy négy éve, az Eb-elődöntő elbukásakor rosszabb volt a szurkolók hangulata, mint most. A fiatal Ronaldo még a győztesnek is gratulált, de szerinte ők voltak a legjobbak a tornán.

"Nehezen tudom megfogalmazni az érzéseimet, de sokat tettünk Portugáliáért, ezért nagyon büszke vagyok az együttesre" - mondta kissé letörten a csapatkapitány Luis Figo. - A döntőben végig mi domináltunk, a helyzeteink is megvoltak, ám képtelenek voltunk a kapuba találni.

Figo visszafogott

A hollandok elleni elődöntő legjobbjának választott Figo szerint a szurkolóik lényegesen jobban fogadták a vasárnapi bukást, mint a négy évvel korábbit, a franciáktól az Eb-elődöntőben elszenvedett botrányos vereséget.

"Most azt hiszem, nem haragszanak ránk a drukkerek annyira, mint akkor. Jelenleg béke van" - nyilatkozott a 110-szeres válogatott játékos, aki egyelőre nem kívánt arról beszélni, hogy felhúzza-e még a jövőben is a címeres mezt.

Még nem beszél a jövőről

Korábban úgy nyilatkozott, hogy ha csapata megnyeri az Eb-t, akkor visszavonul, most azonban elképzelhető, hogy a 2006-os németországi vb-ig szerepel a nemzeti együttesben. "Ez most nem az a pillanat, hogy a jövőmről beszéljek" - tette hozzá a Real klasszisa, aki most pihenni és gondolkodni akar, majd aztán dönt.

Rui Costa a közönséget dicséri

A csereként pályára lépő, s kitűnően játszó Rui Costa is talán a vártnál könnyebben dolgozta fel az aranyérem elszalasztását. "Természetesen mindenki más eredményt várt, ennek ellenére Portugália győztesnek érezheti magát. Csodálatos volt, ahogy a közönségünk az egész Eb alatt biztatott minket" - kommentált a Milan középpályása.

A legnehezebben a Manchester United 19 éves szélsője, Christiano Ronaldo emésztette meg a kudarcot: a lefújást követően elsírta magát. A fiatal sztár az interjúban azonban nem felejtett el gratulálni a győzteseknek.

Ronaldo: Mi voltunk a legjobbak

"Természetesen gratulálni szeretnék a görög válogatottnak. Rendkívüli szervezettségüknek köszönhetően legyőztek néhány igazán nagyszerű csapatot. Ezek közé tartozik a miénk is. Úgy vélem, ezen a tornán mi voltunk a legjobbak, de ellenfelünk kihasználta egyetlen lehetőségét, míg mi számtalant elszalasztottunk" - kesergett a középpályás, aki nagy helyzetben rontott a döntőben. (Kapitánya, Luis Felipe Scolari a meccs utáni nyilatkozatában nem átallotta bírálni a görögöket, mondván csak az Otto Rehhagel által bevezetett védekező taktikának köszönhetik diadalukat.)

N;
hirdetés