-

Baros nyerte az Index gólszépségversenyét

2004. 07. 06., 13:30 | Frissítve: 2004. július 07., szerda 10:57

Hetvenhét gól és mindegyik másmilyen. Kicsik és nagyok, szépek és még szebbek. Az Index számba vette mindet és döntött. Olvassa és vitatkozzon!

A vasárnap végetért portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon 31 találkozón 77 gól született, ami 2,48-as gólátlagnak felel meg. A legtöbb gólt az angolok és a csehek szerezték, mindkét csapat tízszer volt eredményes a tornán. Voltak kis és nagy gólok, potyagólok és öngólok. Az Index Gólszépség Vizsgáló részlege kiválasztotta a nekik leginkább tetsző találatokat. Hangsúlyozzuk, magát a gólt értékeltük és nem az azt megelőző támadást.

A gólkirály nemcsak sokat, szépet is lőtt

Ön szerint ki szerezte a legszebb gólt
 255
 131
 41
 321
 73
 21
 41
 47
 12
 56
Az első helyen a gólkirály Baros hollandoknak lőtt találata végzett. A Liverpool támadója a második félidő közepén a Nedved beadása után Kollertől mellel visszakapott labdát lőtte kapásból a jobb felső sarokba.

A második helyen szintén egy olyan gól szerepel, melyet a hollandok kaptak. Az elődöntőben Maniche, a portugálok középpályása a második játékrész elején egy kisszögletet követően a tizenhatos csücskéről lőtt a hosszú felső sarokba.

Két bekapott gól után a dobogó harmadik helyén is egy hollandokkal kapcsolatos gól szerepel, azonban ezt ők szerezték. A németekkel vívott találkozó vége előtt tíz perccel, egy jobb oldali beadás után van Nistelrooy Wörns szorításában teljesen lehetetlen testhelyzetben (félig oldalt-félig háttal) estében lőtt a meglepett Kahn mellett a kapuba.

Bombagólok

Michael Ballack
A negyedik helyen a német Ballack végzett, aki egy baloldali beadás után lepattanó labdát jobbal kapásból lőtt a cseh kapu jobb felső sarkába. (Hiába a szépség, a németek nem tudtak nyerni és kiestek.) Az ötödik helyezett Zinedine Zidane találata, amelyet az angolok ellen szerzett a 91. percben lőtt hihetetlenül nagy szabadrúgásból.

A hatodik helyen is egy bombagól, mégpedig a dán Tomassoné szerepel. A csatár a svédek ellen az első félidő közepén mellel átvett egy átadást, és egy pattanás után huszonkét méterről - kicsit balról - jobbal hatalmas lövést ragasztott a jobb felső sarokba.

Svédek egymás után

A hetedik helyre "ért oda" Henrik Larsson gyönyörű csukafejese, melyet a bolgároknak fejelt. A nyolcadik helyen is egy svéd végzett, mégpedig az olaszok ellen a lefújás előtt öt perccel egy kapu előtti kavarodás után pazar mozdulattal (oxival) a jobb felső sarokba helyező Ibrahimovics.

Milan Baros
A kilencedik helyre a németek ellen pazar szabadrúgás gólt szerző cseh Heinz került. A Banik Ostrava játékosa 20 méterről csavart remek mozdulattal a bal felső sarokba. A tizedik helyen az egyetlen ismétlő, a győztes Baros végzett. A Poborskytól kapott pazar kiugratást remekül vette át, betört a dán tizenhatosra, majd kitűnően emelt át Sörensenen.

A vitatható kimaradók

Persze lehet hiányolni Henry Svájcnak lőtt gólját, vagy a tinizseni Rooney a horvátok és Svájcnak ellen szerzett találatát, de ideférne Rui Costa angolok elleni bombagólja, vagy Owen háttal emelése a portugálok ellen. Mi azonban így döntöttünk, és kész.

N;
hirdetés