(c) 2004 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Baros nyerte az Index gólszépségversenyét

Hetvenhét gól és mindegyik másmilyen. Kicsik és nagyok, szépek és még szebbek. Az Index számba vette mindet és döntött. Olvassa és vitatkozzon!

()
2004. július 6., kedd 13:30



A vasárnap végetért portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon 31 találkozón 77 gól született, ami 2,48-as gólátlagnak felel meg. A legtöbb gólt az angolok és a csehek szerezték, mindkét csapat tízszer volt eredményes a tornán. Voltak kis és nagy gólok, potyagólok és öngólok. Az Index Gólszépség Vizsgáló részlege kiválasztotta a nekik leginkább tetsző találatokat. Hangsúlyozzuk, magát a gólt értékeltük és nem az azt megelőző támadást.

A gólkirály nemcsak sokat, szépet is lőtt

Ön szerint ki szerezte a legszebb gólt
 255
 131
 41
 321
 73
 21
 41
 47
 12
 56
Az első helyen a gólkirály Baros hollandoknak lőtt találata végzett. A Liverpool támadója a második félidő közepén a Nedved beadása után Kollertől mellel visszakapott labdát lőtte kapásból a jobb felső sarokba.

A második helyen szintén egy olyan gól szerepel, melyet a hollandok kaptak. Az elődöntőben Maniche, a portugálok középpályása a második játékrész elején egy kisszögletet követően a tizenhatos csücskéről lőtt a hosszú felső sarokba.

Két bekapott gól után a dobogó harmadik helyén is egy hollandokkal kapcsolatos gól szerepel, azonban ezt ők szerezték. A németekkel vívott találkozó vége előtt tíz perccel, egy jobb oldali beadás után van Nistelrooy Wörns szorításában teljesen lehetetlen testhelyzetben (félig oldalt-félig háttal) estében lőtt a meglepett Kahn mellett a kapuba.

Bombagólok

Michael Ballack
A negyedik helyen a német Ballack végzett, aki egy baloldali beadás után lepattanó labdát jobbal kapásból lőtt a cseh kapu jobb felső sarkába. (Hiába a szépség, a németek nem tudtak nyerni és kiestek.) Az ötödik helyezett Zinedine Zidane találata, amelyet az angolok ellen szerzett a 91. percben lőtt hihetetlenül nagy szabadrúgásból.

A hatodik helyen is egy bombagól, mégpedig a dán Tomassoné szerepel. A csatár a svédek ellen az első félidő közepén mellel átvett egy átadást, és egy pattanás után huszonkét méterről - kicsit balról - jobbal hatalmas lövést ragasztott a jobb felső sarokba.

Svédek egymás után

A hetedik helyre "ért oda" Henrik Larsson gyönyörű csukafejese, melyet a bolgároknak fejelt. A nyolcadik helyen is egy svéd végzett, mégpedig az olaszok ellen a lefújás előtt öt perccel egy kapu előtti kavarodás után pazar mozdulattal (oxival) a jobb felső sarokba helyező Ibrahimovics.

Milan Baros
A kilencedik helyre a németek ellen pazar szabadrúgás gólt szerző cseh Heinz került. A Banik Ostrava játékosa 20 méterről csavart remek mozdulattal a bal felső sarokba. A tizedik helyen az egyetlen ismétlő, a győztes Baros végzett. A Poborskytól kapott pazar kiugratást remekül vette át, betört a dán tizenhatosra, majd kitűnően emelt át Sörensenen.

A vitatható kimaradók

Persze lehet hiányolni Henry Svájcnak lőtt gólját, vagy a tinizseni Rooney a horvátok és Svájcnak ellen szerzett találatát, de ideférne Rui Costa angolok elleni bombagólja, vagy Owen háttal emelése a portugálok ellen. Mi azonban így döntöttünk, és kész. Vége

az oldal tetejére