Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Bulgária - Dánia

0 - 2
június 18., péntek 18:00 Helyszín: Braga
Vezeti: Batista (portugál)
Bulgária:

Zdravkov, Ivanov, Kirilov, I. Petkov, Berbatov, Peev, Hrisztov, M. Petrov, Sz. Petrov, Jankovics, Sztojanov

Dánia:

Sörensen, Henriksen, Laursen, N. Jensen, Helveg, Gravesen, Tomasson, Jörgensen, Ebbe Sand, D. Jensen, Rommedahl

Dán győzelem az Eb eddigi leggyengébb meccsén



I. félidő
4'Kirilov (BUL)
11'N. Jensen (DEN)
23'Rommedahl (DEN)
Grönkjaer
40'I. Petkov (BUL)
Zagorcsics
44'Tomasson (DEN)
II.félidő
50'Sztojanov (BUL)
52'Ivanov (BUL)
Lazarov
57'Ebbe Sand (DEN)
72'Jörgensen (DEN)
C. Jensen
78'Sz. Petrov (BUL)
81'Jankovics (BUL)
M. Petkov
81'Zagorcsics (BUL)
83'Sz. Petrov (BUL)
83'Hrisztov (BUL)
90'Grönkjaer (DEN)

5Lövés15
1Kapuralövés8
1Szöglet8
41Labdabirtoklás (%)59
19Szabálytalanság17
2Les4
A dán és a bolgár csapat nagy terve a győzelem, a kisebb pedig az első gól megszerzése volt a C-csoport második körének első találkozóján. Az első percek után úgy tűnt, a bolgárok úgy gondolták, támadás nélkül is lehet gólt szerezni. Az első komolyabb lehetőség ugyanis a 42.(!) percben adódott előttük Sörensen kapuja előtt.

Addig csak a dánok támadtak, Petrovék a nagy nyomás közben sokszor csak vaktában, rugdosták el a labdákat. Tomassonék hiába játszottak negyvenöt percen keresztül mezőnyfölényben komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A legveszélyesebb lehetőségük a 39. percben adódott, ekkor Tomasson kapott remek kiugratást a leshatáron, elhúzta a kifutó Zdravkov mellett, majd az oldalhálóba lőtt.

Elfogadható öt perc

Ez a támadás talán egy titkos jeladás lehetett, mert a félidő hátralévő perceiben akadtak helyzetek is. Igaz a bolgárok lehetőségéhez kellett Sörensen hiubája is, aki egy jobb oldali beadást kiejtett, a meglepett Hrisztov azonban mellé fejelte az ajándék lehetőséget. Egy perccel később még ennél is nagyobb lehetőség maradt ki, a mikor Petrov a Berbatovtól visszakapott labdát nagy helyzetből odapasszolta Sörensennek.

Két perc elteltével pedig már vezettek a dánok. Gravesen remekül ugratta ki a leshatáron Jörgensent, aki önzetlenül gurított Tomasson elé, a Milan támadójának pedig nem volt nehéz dolga öt méterről az üres kapuba gurítania.

Borzalmas félidő, borzalmas játékvezetés

A gól után az ember azt gondolhatta, a második játékrész egy izgalmas félidőt hoz. Hát nem. Egy borzalmas negyvenöt perc következett, a játékosok mentsége csak az lehet, hogy volt a pályán rajtuk kívül valaki, aki még náluk is gyatrább teljesítményt nyújtott. Ez pedig nem más, mint a svájci-horvát meccsen is „parádézó” Batista játékvezető.

A dögunalmas meccset ő tette izgalmassá, amikor a 81. percben Lazarov tört előre, de őrzője – aki utolsó ember volt – szabálytalanul szerelte. A játékvezető tovább engedte a játékot, majd a reklamáló Petrovot kiállította. Úgy tűnt elszabadulnak az indulatok, de a dánok a rugdosódás helyett inkább lőttek még egy gólt.

Grönkjear tört be a bolgár tizenhatosra a bal oldalon, pontosan kényszerítőzött Tomassonnal, a visszakapott labdát pedig szép mozdulattal lőtte a kapu bal oldalába, ezzel bebiztosítva a dán győzelmet. Egy perccel később még Sand lőtt kapufát, de az eredmény már nem változott. A bolgárok vereségükkel már biztos kiesők, most már csak azért küzdhetnek, hogy legalább gólt szerezzenek. Játékukat elnézve – az utolsó meccsükön az olaszokkal játszanak – ez csoda lenne.


Csak a második félidőben játszottunk jól, akkor azonban a játékvezető a kiállítással megzavarta csapatomat. El kell ismernem, hogy a dánok jogosan győztek, de szerintem a játékvezető megfosztott bennünket egy jogos tizenegyestől. Igaz, ezt még megkell néznem videón.

Jól kezdtünk, nagy iramot diktáltunk. A győzelem után a svédek ellen talán nyugodtabban játszhatunk. Az biztos, az első két meccsből kihoztuk, amit terveztünk. A játékosok arra panaszkodtak, nehéz volt kapura lőni, mert nem ültek mögötte nézők.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt