Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Olaszország - Svédország

1 - 1
június 18., péntek 20:45 Helyszín: Porto, Dragao
Vezeti: Meier (svájci)
Olaszország:

Buffon, Panucci, Cannavaro, Del Piero, Gattuso, Vieri, Nesta, Cassano, Zambrotta, Perrotta, Pirlo

Svédország:

Isaksson, Mellberg, Edman, Linderoth, Nilsson, Svensson, Ljungberg, Ibrahimovic, Larsson, Jakobsson, Wilhelmsson

A kiesés szélén az olaszok



I. félidő
36'Cassano (ITA)
38'Gattuso (ITA)
II.félidő
47'Cannavaro (ITA)
54'Edman (SWE)
55'Svensson (SWE)
Källström
59'Zambrotta (ITA)
66'Wilhelmsson (SWE)
Jonson
67'Cassano (ITA)
Fiore
74'Linderoth (SWE)
75'Gattuso (ITA)
Favalli
76'Edman (SWE)
Allbäck
81'Del Piero (ITA)
Camoranesi
84'Ibrahimovic (SWE)

19Lövés11
8Kapuralövés4
10Szöglet5
54Labdabirtoklás (%)46
14Szabálytalanság21
5Les2
(A svéd-dán meccsen dölhet el az olaszok továbbjutása. Az Index összeállítása a továbbjutási variációkról.)

Pazar első félidőt produkált az első fordulóban a dánokkal döntetlenező olasz és a bolgárokat kiütő svéd válogatott összecsapása. Mindkét gárda, támadó felfogásban lépett fel, így sorra alakulhattak ki a helyzetek a kapuk előtt. Az olaszoknál leginkább Vieri, a túloldalon Ibrahimovics jelentette a legtöbb veszélyt.

A mérkőzésről mindent elmond, hogy az első tíz percben több izgalom volt, mint a dán-bolgár meccs egészén. Amíg a svédek a Ljungberg-Larsson-Ibrahimovics hármastól várták a megoldást, az olaszok a két szélen Panucci és Zambrotta révén próbáltak a védők mögé kerülni.

Góllá érett az olasz fölény

A védelmek azonban sorra verték vissza a próbálkozásokat, ha pedig rajtuk is túljutottak, Isaksson és Buffon hárított. A félidő hajrájára egyértelművé vált az olaszok fölénye, ami a 36. percben vált góllá. Panucci sokadszorra futott fel a jobb oldalon, több védőt is becsapott (Ljungberg talán még most is csúszik kifelé), majd ballal pontosan adott középre, az érkező Cassano pedig nyolc méterről a jobb alsó sarokba csúsztatott.

A második negyvenöt percben a svédek kezdtek aktívabban, azonban hiába játszottak mezőnyfölényben, nem sikerült komoly helyzetet kialakítaniuk Buffon kapuja előtt. Az olaszok visszaálltak, inkább kontrákra játszottak – melyekből több gólt is szerezhettek volna -, míg a svédek egy csere után hátrább vonták Larssont, aki ezután a középpályáról osztogatott-remekül.

Szépségdíjas svéd találat

A 85. percben aztán egy kapu előtti kavarodás után egy szépségdíjas góllal egyenlítettek a svédek. Egy előreívelés után hatalmas kavarodás alakult ki az olasz kapu előtt, senki nem tudta, hol a labda. Ide-oda pattogott, Ibrahimovics kapcsolt leggyorsabban és Buffont megelőzve pazar mozdulattal (oxival) lőtt a jobb felső sarokba, ezzel pontot mentve a skandinávoknak.

Azt olaszok a két ponton kívül is sokat veszítettek a meccsen, hiszen Gattuso és Canavaro sárga lapja azt jelenti, hogy a bolgárok elleni találkozón egyikük sem szerepelhet. Így Trapattoninak Tottin kívül további két kulcsemberéről kell lemondania. Az olaszoknak így kötelező győznie a bolgárok ellen, azonban még ez sem jelenthet számukra biztos továbbjutást.


Mindent megtettünk a győzelemért, rengeteget támadtunk, sok helyzetet kidolgoztunk, a meccs legjobbja a svéd kapus volt. A továbbjutásunk a döntetlennel komplikálttá vált. A bolgárok ellen is úgy kell játszanunk mint ma, de lehet hogy még az sem lesz elég. Cassano szép gólt lőtt és remekül is játszott.

Remek olasz csapattal sikerült döntetlent játszanunk, elégedettek vagyunk. Bár még nem jutottunk tovább, a sorsunk a saját kezünkben van és ez a legfontosabb.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt