Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Olaszország - Bulgária

2 - 1
június 22., kedd 20:45 Helyszín: Guimares
Vezeti: Ivanov (orosz)
Olaszország:

Buffon, Panucci, Del Piero, Corradi, Nesta, Fiore, Cassano, Zambrotta, Perrotta, Pirlo, Materazzi

Bulgária:

Zdravkov, Zagorcsics, Borimirov, M. Petkov, Berbatov, Lazarov, Hrisztov, M. Petrov, Pazsin, Jankovics, Sztojanov

Az olaszok győzelemmel búcsúztak

Nézze meg a képeket!

I. félidő
45'M. Petrov (BUL)
45+1'Materazzi (ITA)
45+1'M. Petrov (BUL)
II.félidő
45'Jankovics (BUL)
Bozsinov
47'Perrotta (ITA)
50'Bozsinov (BUL)
54'Corradi (ITA)
Vieri
62'Pazsin (BUL)
Kotev
64'Sztojanov (BUL)
68'Perrotta (ITA)
Oddo
78'Hrisztov (BUL)
Dimitrov
81'Materazzi (ITA)
Di Vaio
81'Lazarov (BUL)
90+2'Cassano (ITA)

25Lövés10
13Kapuralövés5
6Szöglet3
52Labdabirtoklás (%)48
13Szabálytalanság20
3Les2
A labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjában, az olaszok abban a tudatban léphettek pályára a bolgárok elleni utolsó csoportmeccsen, hogy minimum 2-0-ra kell nyerniük, de még ez sem biztos, hogy elég a továbbjutáshoz. Dolgukat nehezítette, hogy Totti eltiltás, Cannavaro és Gattuso két sárga lap, míg Vieri sérülés miatt nem léphetett pályára.

A másik oldalon a bolgár kapitány már csak azért küldte pályára játékosait, hogy elkerüljenek a torna utolsó helyéről. A találkozó előtt két vereséggel, hét kapott és nulla szerzett góllal eddig övék volt a 16. hely, ám Plamen Markov elszántan készült arra, hogy ne maradjanak ott.

Meddő olasz fölény

A szakadó esőben rendezett találkozón meglepetésre a bolgárok tűntek aktívabbnak, az első komolyabb helyzet mégis az olaszok előtt adódott. A 14. percben egy jobboldali beadás után, Fiore nyolc méterről remek mozdulattal félfordulattal lőtt, Zdravkov hatalmas bravúrral védett. A kipattanót Del Piero ismételhette, mellé.

A folytatásban többnyire a mezőnyben folyta a játék, mindössze Cassano sarkazása érdemelt említést. A 34. percben Perrottát állították meg szabálytalanul a bolgár tizenhatoson belül, az orosz játékvezető azonban tovább engedte a játékot.

Bolgár vezetés félidő utolsó percében

Nem úgy a félidő utolsó percében, amikor Berbatov és Materazzi birkózott az olasz tizenhatoson belül, a bolgár elesett, Ivanov pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Martin Petrov ballal a jobb alsó sarokba lőtte.

Gyors olasz egyenlítés

A második félidő elején szinte azonnal egyenlítettek az olaszok. Zambrotta baloldali beívelése után Cassano kapásból lőtt, a labda azonban a felső kapufáról kivágódott. Zdravkov csak elütni tudta a labdát, a kapu előtti kavarodásban érkezett Perrota, aki a hálóba fejelte azt.

A gól után hosszú percekig a térfelükről sem tudtak kijönni a bolgárok, de a hatalmas olasz nyomást nem tudták gólra váltani Nestáék. Trapattoni ezen változtatni akart, behozta Vierit is, de nem sikerült neki sem előnyt szereznie.

Cassano gólja nem ért semmit

A félidő 30. percében Cassanót rúgták fel a bolgár tizenhatoson belül, az orosz játékvezető azonban most sem látott okot befújni azt. A folyamatos olasz nyomást a bolgárok szabálytalanságokkal és időhúzással próbálták lassítani. A 86. percben Nesta fejesét Zdravkov a léc alól tornázta ki.

A sok sérülés miatti hosszabbításban aztán megszerezték a győztes gólt-feleslegesen. Jobb oldali beadás után Cassano kapásból lőtt a bal felső sarokba, majd örömittasan elkezdett futni az olasz kispad felé. Ott azonban közölték vele a másik találkozó végeredményét, így az olasz játékosnak az arcára fagyott a mosoly, mely pillanatokkal később sírássá változott. Az Eb előtt nagy esélyesnek tartott olasz válogatott egy győzelemmel és két döntetlennel elbúcsúzott a további küzdelmektől.


Felemelt fejjel hagyjuk el Portugáliát. Elégedett vagyok játékosaim teljesítményével, mert kihozták magukból a maximumot a bolgárok ellen, de sajnos ez is kevésnek bizonyult. Az eredmények nem alakultak számunkra kedvezően, a másik meccsről azonban egyelőre nem kívánok nyilatkozni, ahhoz látnom kellene, hogy ott mi történt a kilencven perc alatt. Vissza fogom nézni, aztán majd állást foglalok.

Rengeteg értékes tapasztalathoz jutottunk a tornán. Kiderült például, hogy Borimirov jobb hátvéd posztján is bevethető, noha korábban támadót játszott. Pontot ugyan nem szereztünk, de gólt legalább lőttünk egyet, és senki sem vádolhat bennünket, hogy az utolsó meccsre feltett kezekkel érkeztünk. Hogy maradok-e a válogatott élén? Erről majd a szövetség vezérkara dönt.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt