Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Németország - Csehország

1 - 2
június 23., szerda 20:45 Helyszín: Lisszabon, Alvalade
Vezeti: Hauge (norvég)
Németország:

Kahn, Friedrich, Wörns, Nowotny, Schweinsteiger, Hamann, Kuranyi, Ballack, Schneider, Lahm, Frings

Csehország:

Mares, Galasek, Bolf, Lokvenc, Jiránek, Vachousek, Blazek, Heinz, Tyce, Plasil, Rozenhal

A németek a tartalékos csehekkel sem bírtak

Tekintse meg képeinket!


I. félidő
22'Ballack (GER)
29'Heinz (CZE)
38'Nowotny (GER)
II.félidő
46'Frings (GER)
Podolski
47'Galasek (CZE)
Hübschmann
48'Tyce (CZE)
59'Lokvenc (CZE)
Baros
70'Plasil (CZE)
Poborsky
77'Baros (CZE)
83'Hamann (GER)
Klose
83'Wörns (GER)
86'Schweinsteiger (GER)
Jeremies

17Lövés6
10Kapuralövés6
5Szöglet2
56Labdabirtoklás (%)44
2Szabálytalanság1
2Les0
A portugáliai Európa-bajnokság csoportköre egyik utolsó meccsén a németek számára viszonylag egyszerű volt a feladat: le kell győzni az eddig százszázalékos cseheket, akik "B"-csapatukkal álltak ki. Karel Brückner csapata már továbbjutott, sőt kedd óta azt is tudta, hogy az elődöntőért a dánokkal küzd majd.

Ennek ellenére Rudi Völler mindössze egyetlen támadóval küldte fel a pályára csapatát, az ellenfél esetében pedig sejthető volt, hogy ez a tartalékos együttes sem lesz könnyen legyőzhető.

Gyenge kezdés után szép gólok

A mérkőzést azonban korántsem úgy kezdték Kahnék, ahogyan azt várni lehetett. Hosszú percekig langyos játék folyt a gyepen, a németeken egyáltalán nem lehetett látni a mindent elsöprő lelkesedést. Aztán húsz perc elteltével Michael Ballack villanás vezetést ért: a Bayern München középpályásához Plisal hibája, valamint Schweinsteiger előkészítése után került a labda, majd kapásból, jobb lábbal lőtt kapu jobb felső sarkába. A tizenhatos sarkáról leadott löket kivédésére esélye sem volt a csehek kapusának Blazeknek.

Gyorsan jött a válasz: a jól eltalált szabadrúgásból már második Eb-gólját szerezte Marek Heinz. A húsz méterről leadott lövést tökéletesen csavarta a rövid sarokba a Baník Ostrava játékosa.

Egyedül Ballack

A két szép gól ellenére az Eb egyik legunalmasabb félidején voltak túl a csapatok. A németeken továbbra sem látszott a lelkesedés, noha ekkor már egyértelmű volt, hogy a hollandok 2-0-s vezetése miatt győzniük kell a továbbjutáshoz.

A szünetben Völler próbált frissíteni, beállt a fiatal Podolski, aki gólt is lőhetett volna, de a cserék valójában nem hoztak változást.

A folytatásban kiderült, szinte egyedül viszi a hátán csapatát Michael Ballack. A középpályás, fejjel, majd ismét kapásból próbálkozott, előbbit a cseh kapus, utóbbit a kapufa mentette, és a kipattanót Schneider a szinte üres kapuba sem tudta bepofozni, Blazek visszaért a lövésre.

Német rohamok, cseh gól

Negyedórával a vége előtt tudatosult Kuranyiékban, hogy győzniük kell, és ekkor beszorították a cseheket a kapujuk elé. A nagy lövöldözésből sem sikerült betalálni, és a cseh kapitány cseréje bejött: az eddigi mindkét találkozón eredményes Mialn Baros ment el a német védők között, Kahn kezéről hozzá pattant vissza a labda és ezután finoman gurított a hálóba - kegyelemdöfés Németországnak.

A németek azt nyújtották, amit vártak tőlük

Az eredmény már nem változott - ezzel a már az Eb előtt leírt német válogatott búcsúzhat a kontinenstornától. Rudi Völler együttese a hollandok elleni bravúrdöntetlen kivételével semmi meggyőzőt nem tudott bemutatni, három mérkőzésén összesen két gólt szerzett, ezzel gyakorlatilag egyértelművé is tette kiesését. A csapatba beépülő fiatalok - Schweinsteiger, Lahm - megmutatták magukat, de kiemelkedőt nem tudtak alkotni, nagy csalódás volt Kuranyi, valamint a támadósor játéka, és az egész együttes igazi átütőerő nélkül küzdött a csoportmeccsek során.

Cseh folytatás a dánok ellen

A csehek bebizonyították, hogy a tartalékok, az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosokból is jó csapatot tudnak kiállítani. Karel Brückner együttese egyedüliként zárt százszázalékosan a csoportkörben és az elődöntőért a dánokkal játszik majd.


Csak a második félidőben játszottunk úgy, ahogy akartam. Csak a gólok hiányoztak. A tornán csak két gólt szereztünk, ami nagyon kevés. Most le kell ülnünk és elemeznünk az Eb-t. A jövőbe kell tekintenünk. Természetesen realista vagyok, a csoportkörből való kiesés után annak kell lennenm. 2006-ig szól a szerződésem és feltételezem, folytatni fogom a munkámat ezután is, de ahogyan egy évvel ezelőtt is mondtam, nem fogok kapaszkodni az állásba. Alapjában véve maradni szeretnék.

Nagyon komolyan vettük ezt a meccset és meg szeretném köszönni a csapatomnak az erkölcsi tartást. Többen megkérdőjelezték a motivációnkat, de mi minden meccsen a maximumot nyújtjuk, még a barátságos találkozókon is. A ma pályára lépők a saját büszekségükért játszottak és bebizonyították, hogy nem volt helye a meccs "leadásáról" szóló találgatásoknak.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt