Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Franciaország - Görögország

0 - 1
június 25., péntek 20:45 Helyszín: Lisszabon, Alvalade
Vezeti: Frisk (svéd)
Franciaország:

Lizarazu, Gallas, Makelele, Pires, Zidane, Henry, Silvestre, Thuram, Barthez, Dacourt, Trezeguet

Görögország:

Nikopolidisz, Szeitaridisz, Dellasz, Baszinasz, Zagorakisz, Kariszteasz, Nikolaidisz, Fisszasz, Kapszisz, Karagounisz, Kacouranisz

Kiestek a címvédő franciák is

Klikk a képre!


I. félidő
6'Karagounisz (GRE)
43'Zidane (FRA)
II.félidő
50'Zagorakisz (GRE)
60'Nikolaidisz (GRE)
Lakisz
62'Kariszteasz (GRE)
71'Trezeguet (FRA)
Saha
72'Dacourt (FRA)
Wiltord
79'Pires (FRA)
Rothen
83'Saha (FRA)
84'Baszinasz (GRE)
Cartasz

11Lövés5
4Kapuralövés5
3Szöglet3
55Labdabirtoklás (%)45
23Szabálytalanság14
2Les2
Előzetesen a szakemberek és a fogadóirodák is ezt a negyeddöntőt várták a „legsimábbnak”. Az első félidő alapján aztán nem úgy tűnt, hogy a címvédő franciák könnyed győzelmet aratnak. Az Otto Rehhagel által irányított görög együttes egyáltalán nem volt megilletődve jóval esélyesebbnek tartott riválisától, végig méltó ellenfele volt Zidane-éknak.

Enervált franciák

A franciák görcsösen, akadozva játszottak, többször is tanácstalanul adogattak saját tizenhatosuk előtt, mert elől senkit nem tudtak megjátszani. A görögök pedig „megbecsülték” a megszerzett labdát, roppant fegyelmezetten játszottak és többször is helyzetbe kerültek. Gólt azonban nem sikerült szerezniük.

A legnagyobb lehetőség az első negyedóra végén maradt ki, ekkor egy baloldali szabadrúgás után Karagunisz lövését Barthez csak nagy szerencsével tudta a kapufára ütni, majd így hárítani. Az első francia helyzetre a 25. percig kellett várni, ekkor Henry fejelte rá, felejthetően. A 37. percben Fisszasz remekül vett át egy labdát a kaputól húsz méterre, kapásból rálőtte, Barthez nagy bravúrral tolta a léc fölé.

Francia fölény, görög gól

A második negyvenöt perc elején úgy tűnt, a franciák gyorsan elakarják dönteni a találkozót. Henry szinte minden helyzetből lőtt, társai pedig többször is egyéni betörésekkel próbálkoztak. A görögök azonban továbbra is szervezetten, hatékonyan védekeztek és szórványos kontrákkal próbálkoztak.

Az egyik ilyen után pedig megszerezték a vezetést. Zagorakisz kapott remek labdát a jobb oldalon, egy esernyőcsellel hülyét csinált Lizarazuból, majd felnézett, pontosan adott középre, ahol Kariszteasz nyolc méterről senkitől sem zavartatva fejelt a bal felső sarokba.

Ezúttal sem lesz címvédés

A gól után nem sokkal Santitni két újabb támadót küldött a pályára, nagy csodát azonban ők sem tudtak tenni. Hiába támadtak többször is négy-öt csatárral, komoly helyzetet alig-alig tudtak felmutatni. Mindössze Henrynek volt egy fejese, amely azonban elszállt a bal sarok mellett.

Az utolsó percekben olykor tíz emberrel védekeztek a görögök, de dicséretükre legyen mondva, ekkor sem alattomos szabálytalanságokkal állították meg a gallokat, a megszerzett labdákat pedig nem rugdosták el vaktában, többnyire próbálták pontosan megjátszani. Sikerült is kihúzniuk a hátralévő időt, így megérdemelten jutottak a legjobb négy közé. A franciák búcsúja pedig azt jelenti, hogy a címvédő most sem tudja megvédeni Európa-bajnoki címét.


Nagyon csalódottak vagyunk, hittük, hogy a döntőbe juthatunk. A meccs vége felé nem gondolkodtunk higgadtan és tisztán. Csak mentünk előre, és amint kiderült, nem ez volt a legjobb megoldás. Az első félidőben megérdemelték volna a vezetést a görögök, de a folytatásban éppen ellenkező volt a helyzet.

Ma este az esélytelenek nagyon minimális esélyét használtuk ki. Nagyon nagy dicsérettel tartozom a játékosaimnak, akik a százszázalékosan végrehajtották az elképzelteket. Lelkesedéssel, fegyelemmel és akarattal érték el a fiúk ezt a világraszóló győzelmet.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt