Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Csehország - Dánia

3 - 0
június 27., vasárnap 20:45 Helyszín: Porto, Dragao
Vezeti: ()
Csehország:

Cech, Galasek, Bolf, Jankulovski, Poborsky, Koller, Rosicky, Nedved, Jiránek, Baros, Ujfalusi

Dánia:

Sörensen, Bögelund, Henriksen, Laursen, Helveg, Gravesen, Grönkjaer, Tomasson, Jörgensen, C. Jensen, Poulsen

Magabiztos cseh továbbjutás

Klikk a képre!


I. félidő
10'Jankulovski (CZE)
38'Jiránek (CZE)
Grygera
45'Ujfalusi (CZE)
II.félidő
50'Koller (CZE)
52'C. Jensen (DEN)
56'Bögelund (DEN)
61'Nedved (CZE)
63'Baros (CZE)
64'Bolf (CZE)
Rozenhal
65'Baros (CZE)
70'Baros (CZE)
Heinz
71'C. Jensen (DEN)
Madsen
77'Gravesen (DEN)
85'Jörgensen (DEN)
Lövenkrands

12Lövés8
5Kapuralövés1
6Szöglet4
39Labdabirtoklás (%)61
16Szabálytalanság11
0Les0
A csehek arra készültek, hogy a holland és a francia válogatott rekordját beállítva zsinórban ötödik Eb-meccsét is megnyerje és kvalifikálja magát a görögök elleni, csütörtöki elődöntőbe. A dánok eddig meggyőzően játszottak a tornán, de maguk a skandinávok is hangsúlyozták, hogy nem ők az összecsapás esélyesei.

A várakozás alatt

Az összecsapás aztán nem úgy kezdődött, ahogyan azt sokan előre remélték. Elmaradt a látványos játék, a csapatok kevésbé mertek kockáztatni, elsősorban a csehekből hiányzott az átütőerő, a dánok voltak valamelyest aktívabbak. Aztán a félidő közepére egyértelmű skandináv fölény alakult ki, a labdabirtoklást tekintve szinte felborult a pálya.

Meddő dán fölény

Nem tudtak azonban ezzel mit kezdeni a dánok, beadásaik rendre elhaltak, Grönkjaer, Gravesen beíveléseit Cech fogta rendre, csak helyzetszerűségekig jutottak dánok. Az utolsó percben mégis Poborsky szerezte meg majdnem a vezetést: lefutott az alapvonalig beadott, de lövése a kapura ment és a felső léc mentett a tehetetlen Sörensen helyett.

A labdabirtoklás mellett abban a tekintetben azonban meglepő a statisztika, hogy a csehek kilencszer lőttek az ellenfél tizenhatosánál, ebből kettő ment a kapura, míg a dánok csak négyszer próbálkoztak és egyik sem vette célba pontosan Cech kapuját.

A gól mindent megváltoztatott

Az első negyvenöt perc tehát csalódást keltő volt, amit azonban a csehek húsz perc alatt feledtettek. Hiába voltak ismét aktívabbak az északiak, Nedvedéknek sikerült teljesen más felfogásban kijönniük a pályára. Öt perc játék után egy szögletet követően Kollert hagyták egyedül a dán védők, ami nagy hiba volt az Eb legmagasabb mezőnyjátékosával szemben: a Dortmund csatára magabiztosan fejelt a hálóba. A cseh óriás még azt is megnézhette, a kapu melyik felébe helyezze a labdát.

Baros döntött

Ez a fordulat azt hozta Karel Brückner gárdája számára, amire várt: az ellenfél kinyílt, a dánok támadni, egyenlíteni próbáltak, és nagyon gyorsan el is döntötték a továbbjutás sorsát. Ehhez kellet Milan Baros, és két nagyon jó kiugratás. Negyedóra elteltével előbb Poborsky átadása találta meg a támadót, aki nem hagyta lesre állítani magát és nagyon szépen emelt Sörensen kapujába.

Két perc múlva aztán újra beköszönt a Liverpool csatára, ismét egy jó kiugratással tört a kapura, most nem emelt, hanem erőteljesen tizenhat méterről helyezett a kapuba a tehetetlen Sörensen mellett.

Eseménytelen utolsó félóra

Még félóra volt hátra a mérkőzésből, de gyorsan egyértelművé vált, Morten Olsen csapatának játéka nem hozhat gyökeres fordulatot.

Karel Brückner lehozta a pályáról a góllövőt, aki két találatával átvette a vezetést a gólkirályi címért folyó küzdelemben. Milan Baros ötgólos immár, és elmondhatja magáról, hogy valamennyi Eb-találkozón betalált az ellenfelek hálójába.

Eltérő félidők

Az utolsó negyeddöntő két eltérő félidőt hozott. Az első negyvenöt percben a ritmust nem találó csehek magukra hozták a dánokat, akik azonban nem tudtak mit kezdeni masszív mezőnyfölényükkel. A folytatásban Ján Koller találata változtatta meg a mérkőzés menetét, ezután a dánok kinyíltak, ami kedvezett Poborskyéknak, és nagyon gyorsan a görögök elleni, csütörtöki elődöntőbe lőtték magukat.


Mindig mondtam, hogy nem csak az első félidő fontos, hanem a második, vagy az esetleges hosszabbítás is tartogat lehetőségeket. Ma megvolt csapatunkban a kellő energia és erő, amit a németek elleni csoportmeccsen spóroltunk meg a kulcsjátékosok pihentetésével.

Szörnyen csalódott vagyok, mert tulajdonképpen a miénk volt a jobb csapat. Az első gólt sohasem kaphattuk volna be. A cseheknek négy gólszerzési lehetőségük volt és háromszor betaláltak.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt