Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Görögország - Csehország

1 - 0
július 1., csütörtök 20:45 Helyszín: Porto, Dragao
Vezeti: Collina (olasz)
Görögország:

Nikopolidisz, Szeitaridisz, Dellasz, Baszinasz, Zagorakisz, Kariszteasz, Fisszasz, Vrizasz, Kapszisz, Karagounisz, Kacouranisz

Csehország:

Cech, Grygera, Galasek, Bolf, Jankulovski, Poborsky, Koller, Rosicky, Nedved, Baros, Ujfalusi

A szervezettség legyőzte a focit: görögök a döntőben

Klikk a képre!


I. félidő
24'Szeitaridisz (GRE)
40'Nedved (CZE)
Smicer
II.félidő
54'Smicer (CZE)
70'Kariszteasz (GRE)
88'Karagounisz (GRE)
Hosszabbítás I.
93'Vrizasz (GRE)
Cartasz
104'Baros (CZE)
105+1'Dellasz (GRE)

9Lövés16
5Kapuralövés5
4Szöglet8
48Labdabirtoklás (%)52
15Szabálytalanság24
4Les2
Görögország ismét az Eb legnagyobb szenzációját okozta: a franciák után a cseheket is kiverte, és bejutott a torna döntőjébe.

Barosék szinte az egész meccsen sokkal jobban játszottak, Rosicky már a második percben lécrengető kapáslövéssel nyitott. Azok után is megőrizték fölényüket, hogy az első félidő hajrájában elvesztették aranylabdásukat, Pavel Nedvedet. A 31 éves középpályás egy ütközésben szenvedett térdsérülést, és le kellett cserélni.

A csehek játszottak, a görögök védekeztek

Addig persze már több lehetőséget kihagyott Karel Brückner csapata, és nem volt ez másképp a szünet után sem.

A Nedved helyére bejött Smicer jól beilleszkedett a gárdába, amely uralta a játékot. A hajrában még egy lapáttal rátettek Rosickyék, a kis középpályás remekül irányította a társait, Kollernek tökéletes labdát adott egy remek kényszerítő után, de az óriási támadó ügyetlenül mellé trafált.

Milan Barost sikerült nagyjából kikapcsolniuk a görög védőknek, ha pedig befűzte őket, lerántották, felrúgták vagy ellökték. Ennek ellenére egyszer mégis befűzött két hátvédet, majd négy ellenfele közül centikkel lőtt mellé.

A hosszabbításban több görög helyzet volt

A görögök nem is törekedtek helyzetek kialakítására, a hosszan kivágott labdákban viszont tökéletesek voltak, így eljutottak a hosszabbításig. Akkor viszont már pályán volt Cartasz is, aki remekül osztogatott, Jannakopulosz kétszer is jó helyzetbe került, de Cech kapus mindig hárított.

Már le is telt a ráadás első félidejének tizenöt perce, amikor ismét Cartasz ívelt középre egy szögletet. Középen Bolf nem tudta megelőzni a rövid saroknál helyezkedő Dellaszt, és a görög középhátvéd a kapu közepébe csúsztatott.

Mivel az Eb-n ezüstgól szabály érvényes, Collina másodpercekkel később lefújta meccset. (Ezüstgól: ha a hosszabbítás első felében valamelyik csapat gólt lő, a negyedórát lejátsszák, ám ha az ellenfél nem egyenlít addig, vége a találkozónak.)

Rehhagel Eb-döntőt játszhat

Az Otto Rehhagel által tökéletesen megszerkesztett, fizikailag szinte páratlan, ám valójában futballozni alig tudó csapat így bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe.

A görögök vasárnap azzal a portugál gárdával játszahatnak az Eb-serlegét, amelyet a torna nyitómeccsén 2-1-re megvertek.


A tündérmese folytatódik, hihetetlen, amit a játékosaim elértek. Igazi csoda a győzelmünk. A csehek technikailag jobbak voltak, de mi szenvedélyesebben küzdöttünk, és jobban akartuk a győzelmet. Nem volt vesztenivalónk, ezért bátran kockáztattunk, mindent vagy semmit játszottunk. Valójában három éve készültünk erre a pillanatra, nagyon keményen dolgoztunk a sikerért. Most, hogy a döntőben vagyunk, már az önbizalmunk is óriási. Ismét a portugálok ellen játszunk, akiket az első meccsen legyőztünk. Nekik ez valószínűleg álomdöntőt jelent, hiszen revansot vehetnek rajtunk. Abszolút esélytelenek vagyunk, semmit sem veszíthetünk. A futballban minden megtörténhet, mi már így is az Eb győztesei lettünk.

Megmondtam a fiúknak, hogy mindegyikükre büszke vagyok. Nedved, a kapitányuk azt mondta nekik, hogy ennél jobb cseh válogatottban még nem játszott. A görögöknek gratulálok a nagyon okos taktikáért, remélem a fináléban is bejön majd nekik. Sokkal jobbak voltunk a második félidőben az ellenfeleinknél, ők viszont hatásosabbnak bizonyultak. Három éve vagyok szövetségi kapitány, harminc meccsen vezettem a csapatot, de még soha nem kaptunk gólt szögletből és soha nem találtak be ellenünk az utolsó percben. Az utolsó perc mindig veszélyes, sajnos ez most is kiderült. Az eredmény miatt szomorúak vagyunk, de semmi más miatt nem lehetünk csalódottak.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2021 Index.hu Rt