Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Svédország - Bulgária

5 - 0
június 14., hétfő 20:45 Helyszín: Lisszabon, Alvalade
Vezeti: Riley (angol)
Svédország:

Isaksson, Lucic, Mellberg, Edman, Linderoth, Nilsson, Ljungberg, Ibrahimovic, Larsson, Jakobsson, Andersson, Wilhelmsson

Bulgária:

Zdravkov, Ivanov, Kirilov, I. Petkov, Berbatov, Peev, Hrisztov, M. Petrov, Pazsin, Sz. Petrov, Jankovics

Larsson zseniálisan tért vissza



I. félidő
19'I. Petkov (BUL)
23'Kirilov (BUL)
24'Jankovics (BUL)
32'Ljungberg (SWE)
41'Lucic (SWE)
Wilhelmsson
II.félidő
52'Linderoth (SWE)
57'Larsson (SWE)
58'Larsson (SWE)
62'Jankovics (BUL)
Dimitrov
65'Ibrahimovic (SWE)
70'Ivanov (BUL)
77'Andersson (SWE)
Källström
77'Berbatov (BUL)
Mancsev
79'Ibrahimovic (SWE)
83'Ibrahimovic (SWE)
Allbäck
85'M. Petrov (BUL)
Lazarov
90+1'Allbäck (SWE)

14Lövés11
9Kapuralövés3
5Szöglet3
43Labdabirtoklás (%)57
21Szabálytalanság20
2Les0
A C-csoport második mérkőzésén a svéd támadók az első percekben nagy rohammal indítottak a bolgárok ellen. Az első lendület nem hozott gólt a skandinávok számára, és hamarosan kiderült, a bolgárok sem akarnak alárendelt szerepet játszani első Eb-fellépésükön. A sárga-kékeknél a Larsson, Ibrahimovics, Ljungberg trió volt nagyon aktív, míg a balkáni válogatott kissé egyoldalúnak tűnt, mert a bal szélen játszó Martin Petrov emelkedett ki csak ezen az oldalon.

A bolgárok voltak a veszélyesebbek, szép akciókat is vezettek, egy esetben pedig Isakssonnak kellett nagy bravúrral védenie.

Svéd vezetés

Hiába birtokolta többet a labdát Plamen Markov együttese, a hetvenötödször válogatott Larsson ugratta ki jól Ibrahimovicsot, aki a kapura fordult, de önzetlenül passzolt Ljungbergnek, aki értékesítette a nagy helyzetet.

A gól után a bolgárok kicsit kinyíltak, de mintha mégis távolabb kerültek volna a gólszerzéstől. Hiába volt tehát benne a gól Sztilian Petrovék játékában is, a svédek fordulhattak előnnyel a szünetre.

Larsson meghálálta, hogy visszarimánkodták

A második játékrészben aztán Markov együttese tovább kockáztatott, de Martin Petrov mellé nem tudott felnőni egyetlen társa sem, így hamarosan - alapos közhellyel élve - megbosszulták magukat a kihagyott helyzetek. A válogatottba a fél ország által visszakönyörgött Henrik Larsson csodálatos két percet produkált: kétszer talált be és ezzel padlóra küldte a C-csoport leggyengébbnek tartott együttesét. Előbb Edman, majd Wilhelmsson volt az előkészítő.

Bolgár csőd

A bolgárok szétestek, és hiába birtokolták többet a labdát, hiába voltak korábban egyenrangú partnerei a svédeknek, nem tudtak változtatni azon, hogy vereséggel kezdik az Európa-bajnokságot.

Tíz perccel a vége előtt már négy bekapott gólnál tartott Bulgária: pont ennyiszer vették be az ellenfelek Zdravkov kapuját a selejtezők küzdelmei során. Ibrahimovics tizenegyese után a hosszabbítás perceiben a csereként beállt Allbäck is betalált - Larsson ugratta ki a fiatal játékost.

Kitűnő svéd kilátások

A svédek imponálóan nyerték első portugáliai összecsapásukat. Nem műveltek semmi különöset, de okosan visszaállva, a világklasszis teljesítményt nyújtó Larsson vezérletével, Ibrahimovics és Ljungberg szintén kiemelkedő játékával küldték padlóra a bolgárokat. A skandinávok, ha így játszanak, nagyon messzire juthatnak az Eb-n, ráadásul most lépéselőnybe kerültek a C-csoportban, miután a dánok és az olaszok döntetlenre végeztek. A bolgárok számára a különbség kiábrándító, játékukkal nem vallottak szégyent, de a masszív dánok és a sztárokkal felálló olaszok ellen nem számíthatnak jobb folytatásra a déliek.


Most egy kicsit háétradőlünk és élvezzük a sikert. Az első félidő kiegyensúlyozott volt, majd 2-0-nál a bolgárok meghaltak és feladták a küzdelmet.

Csapatunk nem úgy birkózott meg a meccsel, ahogyan azt vártuk. Az első félidőben a gól ellenére jól játszottunk, és reméljük, hogy a pénteki meccsre mozgósítani tudjuk a gárdát. A második és a harmadik gól után már más volt a helyzet. Nem vagyunk hozzászokva ennyi védelmi hibához, amit mindig nehéz ellensúlyozni.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt