Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Németország - Hollandia

1 - 1
június 15., kedd 20:45 Helyszín: Porto, Dragao
Vezeti: Frisk (svéd)
Németország:

Kahn, Friedrich, Wörns, Nowotny, Baumann, Hamann, Kuranyi, Ballack, Schneider, Lahm, Frings

Hollandia:

Van der Sar, Stam, Bouma, Van Bronckhorst, Cocu, Van der Meyde, Davids, Van Nistelrooy, Van der Vaart, Heitinga, Zenden

Igazságos döntetlenI. félidő
11'Kuranyi (GER)
28'Cocu (NED)
29'Frings (GER)
II.félidő
45'Davids (NED)
Sneijder
46'Zenden (NED)
Overmars
68'Schneider (GER)
Schweinsteiger
71'Stam (NED)
74'Heitinga (NED)
Van Hooijdonk
75'Frings (GER)
Ernst
81'Van Nistelrooy (NED)
83'Kuranyi (GER)
Bobic
90'Ballack (GER)

16Lövés14
5Kapuralövés6
5Szöglet7
47Labdabirtoklás (%)53
13Szabálytalanság18
1Les0
A hollandok kezdtek aktívabban, az első percben rögtön van Nistelrooy előtt adódott lehetőség, de Kahn védett. Az első negyedóra nyomasztó holland mezőnyfölényben telt, komolyabb helyzet nélkül.

A narancssárga mezesek tehetetlenségét látva a németek egyre bátrabban vezették támadásaikat a meglepett hollandok kapuja felé. A 23. percben Kurányi tőle szokatlanul messziről próbálkozott, Van der Saar szögletre ütötte a veszélyes lövést. Meglepetésre a németek legveszélyesebb játékosa a középhátvéd - és a magyarok elleni előkészületi találkozón borzasztóan játszó - Wörns volt, aki félóra alatt négyszer is helyzetbe került.

Megérdemelt német vezetés

Félóra elteltével aztán góllá érett a jobban játszó németek fölénye. Egy oldalvonal mellől megítélt szabadrúgást Frings csavart kapura és miután senki nem ért bele, a labda a meglepett Van der Saart is becsapva a baloldali kapufáról vágódott a hálóba.

A Wörns-Nowotny hátvédpáros, olyan könnyedén semlegesítette a világ egyik legjobb csatárának tartott van Nistelrooyt, mintha bő egy héttel korábban, egy bizonyos Torghelle nem csinált volna többször is bohócot belőlük. Ami pedig a legmeglepőbb volt, a német csapat játszotta a focit.

A második negyvenöt percben a hollandok hatalmas nyomást gyakoroltak a németek kapujára, így Kurányiék kontrákkal kísérletezhettek. Kahn több bravúrt is bemutatott, míg a védők szinte hiba nélkül végezték a dolgukat. Az utolsó negyedórára a hollandok behozták van Hooijdongot, így az utolsó negyedórában az ő fejére íveltek fel mindent-kevés sikerrel.

Van Nistelrooy álomgólja

A 81. percben aztán "megtörtek" a németek. A nem sokkal korábban beállt Ernst hibázott, miután elvesztette a labdát a jobboldalon. Így van der Meydének nem okozott gondot pontosan középre adni, ahol van Nistelrooy Wörns szorításában teljesen lehetetlen testhelyzetben (félig oldalt-félig háttal) lőtt a megdermedt Kahn mellett a kapuba. A hátralévő időben még nagyobb sebességre kapcsoltak a hollandok, mindent megtéve a győztes találatért. Ez azonban nem sikerült nekik, így maradt a döntetlen, mely teljesen megfelelt a játék képének, de minden bizonnyal egyik csapat sem elégedett vele.


Bosszantó, ami történt, a vezetés után kellett volna lőnünk még egy gólt. Az eredmény elfogadható, még akkor is, ha kissé keserű is ez a döntetlen nekünk. Nem veszítettünk, de nem is nyertünk, így nem lehetünk elégedettek. A játékosaimnak gratulálok a jó játékhoz.

Az első félidőben nem tudtuk eljuttatni a labdát van Nistelrooyhoz, ám a szünet után feljavultunk, meg tudtuk játszani a csatárunkat, aki bebizonyította, milyen nagyszerű játékos. Az eredmény igazságos.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2021 Index.hu Rt