Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Olaszország - Svédország
június 18., péntek 20:45 Helyszín: Porto, Dragao
Vezeti: Meier (svájci)
Olaszország:

Buffon, Panucci, Cannavaro, Del Piero, Gattuso, Vieri, Nesta, Cassano, Zambrotta, Perrotta, Pirlo
Kispad:

Oddo, Zanetti, Ferrari, Corradi, Toldo, Fiore, Favalli, Camoranesi, Di Vaio, Peruzzi, Materazzi
Eltiltva:

Totti
Svédország:

Isaksson, Mellberg, Edman, Linderoth, Nilsson, Svensson, Ljungberg, Ibrahimovic, Larsson, Jakobsson, Wilhelmsson
Kispad:

Mjällby, Hedman, Hansson, Östlund, Källström, Andersson, Jonson, Farnerud, Allbäck, Wahlstedt, Kihlstedt
Sérült:

Lucic

Tökéletes svédek, titkolózó olaszok

   Olaszország - 485
   Döntetlen lesz - 44
   Svédország - 719

Az Index tippje
Olaszország - Svédország    1:1

Olaszország - Dánia0:0
Bulgária - Svédország0:5
Svédország - Olaszország1:1
Svédország - Dánia2:2
Bulgária - Olaszország1:2
Hollandia - Svédország0:0

Meccsek száma20
Olaszország győzelmei9
Döntetlenek5
Svédország győzelmei6
Olaszország góljai25
Svédország góljai23

28.5 Életkor (év) 27.8
182.0 Magasság (cm) 183.6
78.2 Testsúly (kg) 79.5
34.5 Válogatottságok (db) 29.1
3.3 Vál. gólok (db) 3.7
még több adat »

Péntek este két, szinte mindenben ellentétes csapat találkozik egymással a C-csoport esti mérkőzésén, az olasz-svéd összecsapáson.

Olaszország válogatottja gyenge játékkal, lőtt gól nélkül, 0-0-ás döntetlennel kezdte az Eb-t, míg Svédország a torna eddigi legnagyobb, 5-0-ás győzelmét aratta, és a bolgárok összeomlása után remekül játszott.

Az olaszok gólzsákja, Cristian Vieri az első meccsen szinte helyzetig sem jutott el, míg a svédek csatársztárja, Henrik Larsson kétszer is betalált. A Lars Lagerbäck, Tommy Söderberg edzőpárosnak nincsenek csapatösszeállítási gondjai, míg a másik oldalon Giovanni Trapattoni épp legjobbjára, a köpködésért három meccsre eltiltott Francesco Tottira nem számíthat.

Trapattoni szinte mindent kipróbált

Nem is csoda, hogy az ősz tréner, bár nem szokása, titokban tartja gárdája összeállítását egészen a meccs kezdetéig, remek leckét adva a szurkolóknak, vagyis bárki megtervezheti a saját kezdőcsapatát.

Támpontokkal szerencsére szolgált a mester,a csütörtöki utolsó edzésen ugyanis játékosait új, 4-3-2-1-es formációban, Panucci, Cannavaro, Nesta, Zambrotta ; Gattuso, Pirlo, Zanetti ; Del Piero, Cassano ; Vieri kezdőcsapatra utaló összeállításokban játszatta.

A nemzetközi sajtó tehát úgy véli, ez a csapat lép pályára pénteken, ám az olasz zsurnaliszták figyelmeztetnek, Trapattonit nem lehet kiszámítani.

A kapitány a csütörtöki sajtótájékoztatón nem is tagadta, hogy a hallgatással az ellenfél megtévesztése a célja, bár azt elismeri, hogy a kezdő néhány helyen változni fog, a támadórendszer viszont valószínűleg változatlan marad.

Klasszikus rendszer Pirlóval, esetleg Cassanóval kiegészítve

A hazai újságírók a sok variáció és taktikai kísérletek ellenére is úgy gondolják, Trapattoni nem kockáztat és visszatér a tradicionális 4-4-2-höz.

Több szakértő is úgy gondolja, a tréner nem reszkíroz, és egy apró változtatással, az olaszok a legbiztonságosabb rendszerben fognak kezdeni.

Annak ellenére, hogy a héten az edzéseken a védelemben is összevissza szerepeltette a játékosokat a kezdőnek vélt csapatban, még Materazzi is bekerült néha, a Panucci, Nesta, Cannavaro, Zambrotta négyes változatlan marad.

A középpályán Trap kedvencét, Zanettit valószínűleg nem hagyja ki, és megmarad párja, Perrotta is. Megerősíti viszont őket Gattusóval, így hárman egymás mellett nehezen áttörhető sort alkothatnak.

Ezen a ponton jöhet be az újítás, Andrea Pirlo beállítása. A Milanban a huszonnégy éves játékos egyedi, visszavont irányítót játszik, és ezúttal kissé támadóbb, de nem teljesen szabad poszton a középső hármas előtt és mögött is mozoghat.

Erre a helyre esélyes Cassano is, ám ő abszolút támadó, közelebb áll a csatárhoz, mint a középpályáshoz, így játéka olasz mértékkel mérve kissé kockázatos lenne. Ráadásul Pirlo előnye az is, hogy ha kell, valamennyire védekezni is tud, így a 4-4-2-re való beállás sem gond.

Pirlo és Cassano együttes szerepeltetése kezdőként szinte biztosan kizárható, így a csatársorban Del Piero játszhat Cristian Vieri párjaként.

Larssonéknál minden rendben

A svédeknél csupán egyetlen sérülés okozhatna gondot (a jobbhátvéd Teddy Lucic nem játszhat), ám még az sem lesz probléma, mert a bolgárok elleni meccs első félidejében kidőlt védő hiányát az edzők Wilhelmsson beállításával és a védelem, illetve a középpálya átszervezésével remekül megoldották.

A támadások miatt meg végképp nem kell aggódnia a kapitánykettősnek, hiszen Larsson, Ibrahimovics, de még cseréjük, Allbäck is lőtt gólt a balkáni gárdának.


Eddig mindig elárultam a kezdőcsapatomat, ezúttal viszont nem tehetem. Nem ok nélkül titkolózom, olyan helyzetben vagyunk, hogy ellenfelünknek semmit nem szabad tudnia terveinkről. Annyit elárulok, hogy több változtatás is lesz az első meccshez képest. A csapat hangulata jó, Totti eltiltása után még összetartóbbá vált a keret.

A védekezésünkön kell csak változtatnunk, hiszen az olaszoknak nem adhatunk annyi teret, mint a bolgároknak. Hétvédeinknek jobbal kell koncentrálniuk, ha ezt elérjük, bármilyen eredményre képesek vagyunk, hiszen támadóink nagyon jó formában vannak.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt