Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Hollandia - Csehország
június 19., szombat 20:45 Helyszín: Aveiro
Vezeti: González (spanyol)
Hollandia:

Van der Sar, Stam, Bouma, Van Bronckhorst, Cocu, Van der Meyde, Davids, Van Nistelrooy, Heitinga, Robben, Seedorf
Kispad:

Reiziger, Kluivert, Van der Vaart, Makaay, Westerveld, Sneijder, Frank de Boer, Overmars, Van Hooijdonk, Bosvelt, Zenden, Waterreus
Csehország:

Cech, Grygera, Galasek, Jankulovski, Poborsky, Koller, Rosicky, Nedved, Jiránek, Baros, Ujfalusi
Kispad:

Mares, Bolf, Smicer, Lokvenc, Vachousek, Blazek, Hübschmann, Heinz, Tyce, Plasil, Rozenhal, Kinsky

Titokban készült a cseh és a holland válogatott

   Hollandia - 211
   Döntetlen lesz - 78
   Csehország - 202

Az Index tippje
Hollandia - Csehország    2:1

Lettország - Csehország1:2
Hollandia - Németország1:1
Csehország - Hollandia3:2
Csehország - Németország2:1
Lettország - Hollandia0:3
Hollandia - Svédország0:0
Dánia - Csehország0:3
Hollandia - Portugália1:2
Csehország - Görögország0:1

Meccsek száma15
Hollandia győzelmei3
Döntetlenek6
Csehország győzelmei6
Hollandia góljai17
Csehország góljai22

28.8 Életkor (év) 27.3
181.8 Magasság (cm) 184.8
77.3 Testsúly (kg) 78.4
43.3 Válogatottságok (db) 26.7
6.5 Vál. gólok (db) 5.0
még több adat »

A két válogatott a legutóbbi Európa-bajnokságon is azonos csoportba került, és akkor a hollandok hazai pályán egy igen vitatható tizenegyessel a hajrában fordították a maguk javára a meccset. Azóta viszont a narancsmezesek egyszer ikszeltek Nedvedékkel, tavaly Prágában pedig, a selejtezőben alulmaradtak velük szemben. (A 2006-os vb-részvételért is egymás ellen harcolnak.)

A csehek nyugodtabban készülhettek a szombat esti összecsapásra, mert a második félidőben fordítottak a lettek ellen, míg a hollandok idegesebben, hiszen a kapitányt valamint a csapatot meglehetősen keményen kritizálta a sajtó. Advocaat ugyanis egy csatárral küldte pályára tanítványait a németekkel szemben.

Most szinte biztos, hogy két támadó küzd majd, nagy kérdés azonban, hogy van Nistelrooy miként játszik együtt Kluiverttel, akivel a felkészülési meccseken nem találta meg megfelelően az összhangot.

Az is biztosnak látszik, hogy Frank de Boer visszakerül a védelembe Stam mellé, noha az utóbbi időben sokszor hibázott, és a gyorsasága is megkopott. Lehet, hogy csak figyelemelterelés, de Advocaat feltehetően nem szavaz bizalmat a milanos Seedorfnak, aki még nem heverte ki igazán sérülését. Emellett Reiziger és Bosvelt is lehetőséget kaphat.

A másik oldalon sokkal kisebb játékosmozgás várható, hiszen Brückner várhatóan megmarad az első meccsen sikeres csapatnál, bár ő is mindvégig titkolózott, az edzéseket – kollégájához hasonlóan - zárt kapuk mögött vezényelte.

Egyedül Baros helye lehet kérdéses, helyette elképzelhető, hogy Smicer kerül a pályára. Brückner egyébként azt sulykolta csapatának, hogy van Nistelrooy levegőhöz sem juthat, mert a kapu előtt aligha fog hibázni.

Emellett élvezetesnek ígérkezik a két hórihorgas játékos, Stam és Koller párharca, csakúgy, mint Davids és Nedved találkozása, akik évekig egymás mellett játszottak a Juventusban. Ezúttal Davidsra vár a feladat, hogy még ideje korán ütközzön Nedveddel és Rosickyvel, megakadályozandó a lendületes támadások indítását.

A legutóbbi aranylabdás egyébként azt prognosztizálta: „nem biztos, hogy szépen és látványosan fogunk játszani, de most ennél fontosabb a pontszerzés. Azt hiszem, emiatt nem vádolhat bennünket senki.”

Poborsky az első meccsen lendületes volt, ám beadásai általában pontatlanra sikerültek, ezúttal nem engedheti meg magának ezt a luxust a cseh gárda. Rocisky halványabb volt, de ő jobb játékot ígért és vár el magától.


Lehet, hogy nem a miénk a legjobb csapat az Eb-n, de mindig a győzelem szándékával játsszunk, így ezúttal is. A németek ellen a második félidőben nagyobb volt bennünk az akaraterő, az aggresszivitás, ezt mindenképpen át kell mentenünk a szombati meccsre, akkor legyőzhetjük a cseheket. Bármilyen összetételben lépjünk is pályára, a miénk lehet a három pont, de nagyon figyelnünk kell riválisunk támadóira.

Nyugodtabbak lehetünk, mint a hollandok, de koncentráltan kell futballoznunk. Korántsem téveszt meg az első meccsen mutatott holland játék, mert ellenünk jóval nagyobb hévvel fognak futballozni. Tavaly Prágában megvertük őket, ha ugyanolyan lendületesen játszunk, akkor komoly esélyünk lesz a győzelemre, egyszersmind a továbbjutás kiharcolására.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt