Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Olaszország - Bulgária
június 22., kedd 20:45 Helyszín: Guimares
Vezeti: Ivanov (orosz)
Olaszország:

Buffon, Panucci, Del Piero, Corradi, Nesta, Fiore, Cassano, Zambrotta, Perrotta, Pirlo, Materazzi
Kispad:

Oddo, Zanetti, Ferrari, Vieri, Toldo, Favalli, Camoranesi, Di Vaio, Peruzzi
Eltiltva:

Cannavaro, Gattuso, Totti
Bulgária:

Zdravkov, Zagorcsics, Borimirov, M. Petkov, Berbatov, Lazarov, Hrisztov, M. Petrov, Pazsin, Jankovics, Sztojanov
Kispad:

Ivanov, Kotev, Dimitrov, Kolev, Peev, Csilikov, Mancsev, Bozsinov, Ivankov
Eltiltva:

Kirilov, Sz. Petrov
Sérült:

I. Petkov

Az olaszoknak győzniük kell

   Olaszország - 391
   Döntetlen lesz - 49
   Bulgária - 264

Az Index tippje
Olaszország - Bulgária    2:0

Olaszország - Dánia0:0
Bulgária - Svédország0:5
Dánia - Bulgária2:0
Svédország - Olaszország1:1
Bulgária - Olaszország1:2

Meccsek száma12
Olaszország győzelmei6
Döntetlenek4
Bulgária győzelmei2
Olaszország góljai23
Bulgária góljai11

28.5 Életkor (év) 27.8
182.0 Magasság (cm) 182.6
78.2 Testsúly (kg) 77.3
34.5 Válogatottságok (db) 25.2
3.3 Vál. gólok (db) 2.7
még több adat »

Kedden újabb izgalmak várhatóak a tornán, hiszen a C-csoport utolsó meccsei következnek, és a négyből még három csapat is esélyes a továbbjutásra. A svéd-dán duónak négy-négy pontja van, egymás ellen játszik, és ha 2-2-re vagy nagyobb arányú döntetlennel végződik az össszecsapásuk, a kétpontos, Bulgária ellen pályára lépő olaszok biztosan kiesnek.
(Olvassa el az Index elemzését a továbbjutás varriációiról. Vagy a továbbjutás szabályait.)

Számtalan más eredmény viszont még akár valamelyik skandináv gárda kiesését is hozhatja, ami viszont bizonyos: Olaszországnak le kell győznie a bolgárokat ahhoz, hogy esélye legyen a továbblépésre.

'Meglepetések várhatóak'

Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány egyenként el is beszélgetett az összes játékosával, és figyelmeztette őket, még véletlenül se figyeljék a párhuzamosan zajló meccs eredményét.

A kezdőcsapatát viszont, csakúgy, mint a svédek ellen, ismét nem hozta nyilvánosságra, ám azt elárulta, 'a 4-3-3-as formáció változatlan marad', de 'meglepetésekre lehet számítani'.

A védősorban mindenképp lesz egy változás, hiszen Cannavarónak eltiltás miatt ki kel hagynia a találkozót. A helyén Trapattoni csütörtökön Marco Materazzit próbálta ki, és valószínűleg az Inter védője kezdeni is fog. Persze a kapitány tudja, az alattomosságairól is hírhedtté vált játékos rossz ómen, a 2002-es vb-n nem sokkal beállítása után fordítottak ellenük a horvátok 0-1-ről 2-1-re. Hosszú ideig azt követően mellőzte is őt Trap, de az Eb-re meglepetésre újra beválogatta. (A keret negyedik centerhalfja, Matteo Ferrari, már csak a neve miatt is, jobb választás lenne.)

A középpálya kényszerű hiányzója a szintén két sárgalappal sújtott Gattuso, aki helyett talán Zanetti kerülhet a csapatba. Csakhogy ő még nem teljesen egészséges a dánok ellen összeszedett sérülése után, így helye a sípszóig kérdéses marad. Ha nem tudják rendbehozni az orvosok, Fiore játszhat helyette.

Vieri befáslizva edzett

A másik két középső emberrel nincs nagyobb gond, Perrotta ugyan nem százszázalékos, de kedd estére rendben lesz, míg Pirlo tökéletes állapotban várja a találkozót.

A három tagú csatársorból senki nincs eltiltva, viszont a szakvezetőnek itt is akad gondja, Vieri ugyanis befáslizott combbal, a társaitól külön edzett hétőn, és egyáltalán nem biztos, hogy felépül a találkozóra. Cassanóval és Del Piero rendben vannak, így ők biztosan kezdők lesznek.

A 'meglepetések' tehát Gattuso és Vieri helyettesei lehetnek, a csatár helyett Corradi vagy Di Vaio kaphat lehetőséget.

A bolgárok is győzni akarnak

A másik oldalon a bolgár kapitány már csak azért küldi pályára játékosait, hogy elkerüljenek a torna utolsó helyéről. Két vereséggel, hét kapott és nulla szerzett góllal eddig övék a 16. hely, ám Plamen Markov elszántan készül arra, hogy ne maradjanak ott.

A kapitány arra számít, hogy az olaszok lebecsülik őket, azokat a sajtóhireket pedig cáfolja, miszerint focistái őt hibáztatják az eddigi kudarcok miatt.

A kezdőcsapatát Trapattonihoz hasonlóan titkolja, csupán annyi biztos, hogy az eltiltott Sztilian Petrov és Kirilov nem játszhat, valamint a sérült Ivajlo Petkov sem futhat ki a gyepre. Minden bizonnyal visszatérhet viszont Vladimir Ivanov, ám mást valóban nem árult el a bolgárok trénere.


Nem kezelhetjük le a bolgárokat és arra is figyelmeztettem a játékosaimat, hogy meg ne próbáljanak a másik meccs eredményének tudatában játszani. Csak a mi mérkőzésünkre szabad koncentrálniuk. Mindegyikükkel beszéltem, és olyan hozzáállást kértem, mint a svédek elleni meccsen. A továbbjutásunk persze nem csak a saját kezünkben van, ezt jól tudjuk, ám két éve a vb-n is hasonló helyzetben voltunk, így ez a szituáció nekünk nem ismeretlen. Nyernünk kell és remélnünk.

Arra számítok, hogy az olaszok lebecsülnek minket. Persze rosszul teszik, mert a játékosok és köztem nincs rossz viszony és mindenképpen el akarjuk kerülni, hogy a torna pofozógépévé váljunk. Nagyon megnehezítjük ellenfelünk dolgát, mert demonstrálni akarjuk a bolgár futball értékét. Úgy fogunk játszani, mint az oroszok, akik annak ellenére, hogy már korábban kiestek, megverték a görögöket és méltó módon zárták a tornát.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt