Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Franciaország - Görögország
június 25., péntek 20:45 Helyszín: Lisszabon, Alvalade
Vezeti: Frisk (svéd)
Franciaország:

Lizarazu, Gallas, Makelele, Pires, Zidane, Henry, Silvestre, Thuram, Barthez, Dacourt, Trezeguet
Kispad:

Landreau, Boumsong, Desailly, Saha, Wiltord, Rothen, Pedretti, Marlet, Govou, Coupet
Sérült:

Vieira, Sagnol
Görögország:

Nikopolidisz, Szeitaridisz, Dellasz, Baszinasz, Zagorakisz, Kariszteasz, Nikolaidisz, Fisszasz, Kapszisz, Karagounisz, Kacouranisz
Kispad:

Venetidisz, Dabizasz, Jannakopulosz, Cartasz, Csalkiasz, Katergiannakisz, Kafesz, Georgiadisz, Gumasz, Papadopoulosz, Lakisz
Eltiltva:

Vrizasz

Visszafogott, de magabiztos franciák

   Franciaország - 593
   Döntetlen lesz - 48
   Görögország - 624

Az Index tippje
Franciaország - Görögország    2:1

Görögország - Portugália2:1
Anglia - Franciaország1:2
Spanyolország - Görögország1:1
Horvátország - Franciaország2:2
Görögország - Oroszország1:2
Franciaország - Svájc3:1
Görögország - Franciaország1:0
Csehország - Görögország0:1
Görögország - Portugália1:0

Meccsek száma6
Franciaország győzelmei5
Döntetlenek1
Görögország győzelmei0
Franciaország góljai22
Görögország góljai6

28.8 Életkor (év) 28.8
181.1 Magasság (cm) 182.5
76.2 Testsúly (kg) 78.1
41.7 Válogatottságok (db) 33.7
6.0 Vál. gólok (db) 2.5
még több adat »

A görögök német szövetségi kapitánya, Otto Rehhagel az utolsó csoportmeccs előtt nem tudott megbirkózni a korántsem egyszerű feladattal, hogy játékosai felszabadultan játsszanak az oroszok ellen.

Némileg talán el is bízták magukat Cartaszék, így aztán örökre emlékezetes marad a kép, amelyiken a német szakvezető a fejét fogva, mégis mosolyogva indul el a hármas sípszó után a pályára, a játékosaihoz.

Ezúttal tökéletesen ellentétes meccset játszik csapata. A címvédő franciák az esélyesek, a görögöknek nincs veszítenivalójuk, így legalább annyira felszabadultan futhatnak ki a gyepre, mint az első meccsen, a portugálok ellen.

Az elmúlt évek eredményeit tekintve csak az lenne a kérdés, mekkora lesz a különbség a két hadakozó fél között. Ennyire viszont nem egyszerű a meccs, mert a franciák nem nyújtottak eddig meggyőző teljesítményt, a svájciak elleni összecsapásig akciógólt sem értek el. (Trezeguet horvátok elleni kezezéses találatát butaság lenne annak minősíteni.)

Emellett a védelemben igencsak megnőtt a bizonytalansági faktor Silvestre és Thuram középre küldésével - előbbi inkább a bal, utóbbi a jobb oldalon érzi jól magát -, amit a szemfüles csatárok könnyen kihasználhatnak.

Igaz a görögnek sem erősségük a védekezés, a római Dellasz hibái az oroszok ellen például minimálisan dühítők voltak a hellén szurkolók számára. Igaz ezúttal a középpálya jóval masszívabb lesz, még ha Jannakopulosz várhatóan ezúttal sem képes vállalni a játékot. Visszatér viszont Karagunisz és várhatóan Baszinasz is. Ami egyidejűleg azt is jelenti, hogy Cartasz most is csak kispadról figyelheti az első félidőt.

Az előzetes nyilatkozatai alapján Santini kapitány komolyan fontolgatja, hogy Trezeguet helyére Sahát küldi pályára, akinek beállása után érte el első gólját a tornán Henry. Vieira ugyancsak kimaradhat kisebb sérülése miatt, míg Sagnol kéztörése miatt biztosan nem lehet ott társaival.

A francia játékosok - Zidane, Henry, Thuram - közül egyébként szinte valamennyien visszafogottan magabiztosak, az ilyenkor szokásos szólamok közül valamennyi elhangzott eddig, "oda kell figyelnünk", "itt már nincs könnyű ellenfél", "kemény küzdelemre fognak kényszeríteni bennünket", de elképzelni sem tudják, hogy megtréfálhatják őket a görögök.

A görögök viszont feltehetően elhiszik, és ha erővel is bírják a kilencven percet, akkor még az is előfordulhat, hogy túlórára kényszerítik a legnagyobb favoritok közé sorolt gallokat. Noha történetük során még egyszer sem győzték le a franciákat.


Semmi esetre becsülhetjük le a görögöket, hiszen senki sem várta tőlük, hogy a spanyolokat megelőzve jutnak tovább, mi magunk sem őket vártuk a negyeddöntőben. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem készültünk fel a játékukból. Ne várja senki tőlünk, hogy könnyen elgázoljuk őket, győzelmünk ugyanakkor reálisnak tekinthető. Henry végre eredményes volt, erre nagy szükségünk lesz most is.

Megígérem: élvezni fogjuk a játékot, hiszen nekünk nagy siker, hogy eljutottunk idáig. Ettől függetlenül küzdeni fogunk, mégpedig úgy, hogy Görögországban, mint hősökre nézzenek fel ránk a szurkolók. A franciák közül több sztárjátékos kivételes képességekkel rendelkezik, így mindenképpen nagy kihívás előtt állnak játékosaim, de meglepetést okozhatnak.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt