Vissza a rovatcímlapra foci eb
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Hírek
Program
Selejtezo~k
Felkészülési meccsek
Taktikák
Csapattörténelmek
Sztárok
Szövetségi kapitányok
Statisztika
Stadionok
Szabályok
Eb-történelem
Fórum
Képek

Döntő
Portugália - Görögo. 0-1

Elődöntők
Görögo. - Csehország 1-0
Portugália - Hollandia 2:1

Negyeddöntők
Cseho.-Dánia 3:0
Svédo.-Hollandia 0:0
Franciao.-Görögo. 0:1
Portugália-Anglia 2:2
korábbi eredmények »


« Beharangozó Közvetítés Összefoglaló »


Svédország - Hollandia
június 26., szombat 20:45 Helyszín: Faro-Loulé
Vezeti: Michel (szlovák)
Svédország:

Isaksson, Mellberg, Linderoth, Nilsson, Svensson, Ljungberg, Ibrahimovic, Larsson, Östlund, Jakobsson, Jonson
Kispad:

Mjällby, Hedman, Hansson, Källström, Andersson, Farnerud, Allbäck, Wilhelmsson, Wahlstedt, Kihlstedt
Eltiltva:

Edman
Sérült:

Lucic
Hollandia:

Van der Sar, Reiziger, Stam, Van Bronckhorst, Cocu, Van der Meyde, Davids, Van Nistelrooy, Frank de Boer, Robben, Seedorf
Kispad:

Bouma, Kluivert, Van der Vaart, Makaay, Westerveld, Sneijder, Overmars, Van Hooijdonk, Heitinga, Bosvelt, Zenden, Waterreus

Csatár-csúcstalálákozó a svéd-holland negyeddöntőben

   Svédország - 309
   Döntetlen lesz - 46
   Hollandia - 325

Az Index tippje
Svédország - Hollandia    1:1

Bulgária - Svédország0:5
Hollandia - Németország1:1
Svédország - Olaszország1:1
Csehország - Hollandia3:2
Svédország - Dánia2:2
Lettország - Hollandia0:3
Hollandia - Svédország0:0
Hollandia - Portugália1:2

Meccsek száma18
Svédország győzelmei7
Döntetlenek3
Hollandia győzelmei8
Svédország góljai40
Hollandia góljai33

27.8 Életkor (év) 28.8
183.6 Magasság (cm) 181.8
79.5 Testsúly (kg) 77.3
29.1 Válogatottságok (db) 43.3
3.7 Vál. gólok (db) 6.5
még több adat »

Az eddig nagyon jól futballozó svéd és az egyre jobban játszó holland válogatott csap össze szombaton, az Európa-bajnokság harmadik negyeddöntőjében.

A skandinávok nagyszerűen kezdték a tornát a bolgárok 5-0-s legyőzésével, majd Ibrahimovics egyedülálló találatával 1-1-et játszottak az olaszokkal, a továbbjutást pedig a sok vitát kiváltó, dánok elleni 2-2-es mérkőzésen biztosították be.

A hollandoknak nem a saját kezükben volt a sorsuk, hiszen a németek elleni 1-1 után 2-0-ról vesztettek a csehek ellen, így a lettek 3-0-s legyőzése is kevés lett volna a negyeddöntőhöz, ha a Nationalelf nem bukik a tartalékosnak tartott - de játéka alapján egyáltalán nem az - csehek ellen.

A svédek büszkék támadóikra

A farói összecsapás az Eb eddigi legnagyobb "csatártalálkozóját" hozza majd: a svédeknél a nemrég "visszarángatott" Henrik Larsson és a Hollandiában, az Ajaxnál légióskodó Ibrahimovics duó rohamoz, a másik oldalon pedig a gólkirályi címre immár legesélyesebb, négygólos van Nistelrooy mellett az eddig parkoló pályára tett sztárok, Makaay, van Hooijdonk és Kluivert várnak bevetésre.

A svédek sztárja, Larsson éktársát dicséri: "Nagyon megértjük egymást a pályán. Ő olyan dolgokat művel, amikről én azt hinném, hogy lehetetlenek". A kapitányi kettős egyik tagja, Tommy Söderberg pedig a közös munkáról áradozik: "A jövőre nézve is nagyon jót tett Henrik visszatérése, hiszen Zlatan így nagyszerű nevelést kap. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, s bízunk benne, hogy újra gólt szereznek."

A hollandok óvatosak

A hollandok tartanak a skandináv együttestől: "Ők játszanak a legjobban eddig az Eb-n, a csatáraik nagy formában vannak és jó pár gólt szereztek eddig. Ellenőrzésünk alá kell vonnunk a játékukat" - nyilatkozott óvatosan Ruud van Nistelrooy.

Osztja véleményét Philip Cocu is: "Svédország nagyon kemény ellenfél lesz, bár a negyeddöntőben már eleve nincs könnyű rivális. Már csak erre a meccsre gondolunk és tudjuk, mit kell tennünk a győzelem érdekében."

De Boer marad, Lucic visszatérhet

A hollandoknál az egyedüli sérült Bouma volt, akinek Achilles-problémája rendbe jött, de Advocaat szerint az őt helyettesítő Frank de Boer játéka miatt nincs ok a változtatásra.

A bekk ezzel válogatottsági csúcstartóként már száztizenkettedszer húzhatja magára a holland mezt, a neki bizalmat szavazó kapitány pedig szintén rekorderré lép elő: ötvennegyedik alkalommal irányítja a nemzeti együttest.

Az ellenfél összeállítását Edman eltiltása és Lucic gyógyulófélben lévő sérülése befolyásolja. Lehet, hogy utóbbi pályára léphet szombaton, sorsáról a meccs előtt döntenek. Ha nem kap helyet, Alexander Östlund helyettesítheti, míg az eltiltásból visszatérő Tobias Linderoth és Anders Svensson ott lesz a kezdő tizenegyben.


A negyeddöntőbe jutás nagy eredmény volt számunkra. Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy idáig eljussunk, de hisszük, szombaton is nagyon jók leszünk. Nem félünk a hollandoktól, és nagyon fontos, hogy az egész csapatra koncentráljunk és ne egyes játékosokra. Emellett a saját stílusunkban kell játszanunk, a lehető legjobb formában. Tudjuk, nagyon szoros, kemény mérkőzés lesz. Még akkor is, ha mi akarjuk irányítani a történéseket és sok lehetőségünk lesz, valószínűleg a hollandoknál lesz többet a labda

Remélem, hogy a parti folytatódik a számunkra. A svédeknek elöl van két-három kulcsjátékosa, míg a csapat többi tagjának elsősorban őket kell kiszolgálnia. Persze ők is nagyon keményen dolgoznak.


h i r d e t é s




Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt