(c) 2004 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Rehhagel szerződése nemzeti ügy Görögországban

A görög válogatottal Eb-aranyérmet szerző Otto Rehhagelt 2006-ig köti szerződés csapatához, de a németek azt szeretnék, ha hazatérne, és a két év múlva sorra kerülő vb-n már hazája kispadján ülne a hazai közönség előtt. Rehhagel kivásárlása eurómilliókba kerülne, de a német sajtó szerint megérné az áldozathozatal. Lothar Matthäus neve ismét előkerült, ha a 65 éves szakember nem vállalná a kihívást.

()
2004. július 6., kedd 15:53



Miután a Bayern Münchentől elköszönő és jelenleg csapat nélkül Ottmar Hitzfeld nemet mondott a német szövetségi kapitányi posztra, a sajtó és a szurkolók egyértelműen az Eb-n nyertes Otto Rehhagelt látnák szívesen a csapat kispadján.

A görögök még négy évet ajánlanának neki

Rehhagellel azonban jó érzékkel szerződést hosszabbítottak az Eb-t megelőzően a görög vezetők, akik továbbra is állítják, "I. Rehaklész" náluk marad. Mi több: Vasziliosz Gagatzis, a szövetség elnöke szerint nemcsak a következő két évet tölti a 65 éves mester a helléneknél, hanem további kettőt is. Majd így vélekedett: "ez a kérdés nem időszerű, a szerződés él, nem is tudom, minek kellene történnie, hogy érvényét veszítse."

Rehhagel jövője egyébként nemzeti ügy az országban, hiszen még Konsztantinosz Karamanlisz miniszterelnök is megnyilvánult a témában - ő is zokogott a győzelem után -, és határozottan kijelentette: Rehhagel náluk marad. Azt is sugallta:addig, ameddig akar. (Rehhagelnek a Werder Bremennél egyszer már volt határozatlan idejű szerződése, mondván tett már annyit a klubért, hogy ezt kiérdemelje.)

Rehhagel időt és nyugalmat kért

Maga Rehhagel a Bild című bulvárlap kérdésére kitérő választ adott, és időt kért. "Pár napot szeretnék nyugalomban eltölteni, hogy átgondoljam a jövőmet, hogy miként folytassam a pályámat. És persze a feleségemmel is egyeztetnem kell" - mondta.

A Bayern és a közelgő vb szervezőbizottságának elnöke, Franz Beckenbauer a hírek szerint sokat tenne Rehhagel hazatéréséért, bár a lapnak úgy nyilatkozott, hogy fohászkodtak hozzá a görög drukkerek: hagyják békén Rehhagelt, hadd maradjon továbbra is Athénban.

17 millió eurót kapnak a görögök a győzelemért az UEFA-tól

Rehhagel éves keresete egyébként nem éri el az egymillió eurót a görögöknél, így kivásárlása gyaníthatóan ennek minimum a duplájába kerülne. A németek amúgy Hitzfeldnek négymillió eurót kínáltak évi apanázsként, Rehhagel alighanem megelégedne ugyanennyivel, bár nyilván a görög szövetség is képes még áldozni a mesterre, hiszen az UEFA-tól a győzelemért közel 17 millió eurót kasszíroznak.

Nagy kérdés azonban, hogy Rehhagel menni akar-e vagy sem. Feltehetően vonzza a kihívás, hogy hazai körülmények között érjen el sikereket hazája válogatottjával, de ez a feladat korántsem egyszerű.

Matthäus neve újra előkerült

Völler utódlásával kapcsolatosan egyébként ismét felmerült néhány név, így újra előkerült a magyar kapitány, Lothar Matthäusé is. A Bild rajta kívül a dán Morten Olsent és a holland Huub Stevenst is emlegeti. A cikk végén azonban nem felejtik el megemlíteni: már két év sincs a vb-ig, úgyhogy minél hamarabb be kell tölteni a posztot. Vége

az oldal tetejére