(c) 2004 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Dán gondok a hátsó alakzatban

A dánok sztárokkal tűzdelt csapata messzire juthat az Európa-bajnokságon, amennyiben a védelem és a kapus kiemelkedő teljesítményt képes nyújtani.

()
2004. május 8., szombat 3:17



Ez ugyanis az együttes két leggyengébb pontja. Schmechel óta nemigen volt megfelelő kapusa a csapatnak, és ezúttal sem tűnik úgy, hogy megtalálták volna a világ egykori legjobb kapusának az utódját.

Morten Olsen, a szövetségi kapitány, jó nevű védő volt, nem annyira meglepő tehát, hogy kapitányként nagy hangsúlyt fektet a hátsó alakzatra, ám valójában a vb óta ez a csapatrész is gyengült. A középső védő posztján Henriksent favorizálja, aki a Panathinaikoszban sem tündököl, a Milan szinte csak akkor veszített az elmúlt szezonban, ha Laursen játszott a csapatban, és Helveg sem alapember már az Interben.

A középpálya és a csatársor viszont bővelkedik klasszisokban. Gravesen az Evertonban igen gólveszélyes még mindig, ráadásul még a védekező feladatokat is tökéletes ellátja. Segítője a Charlton labdaszerző embere, Claus Jensen.

A pálya két szélén a huszonhét éves Grönkjaer és a nála egy évvel fiatalabb, szélvészgyors Rommedahl játszik, akik a kapu előtt sem jönnek zavarba. Sérülésük esetén hadra fogható az udinei Jörgensen is.

A csatársorban Sand kivételes képességeihez kétség sem férhet, párja a Milan csereklasszisa, Tomasson lesz. A széleket jól használják a dánok, és mivel szinte mindegyik játékosuk jól fejel, elsősorban belőtt labdákkal teremtenek veszélyt. Vége

az oldal tetejére